6 maj 2022

Viva la Mexico - det bästa från det mexikanska köket just nu

De bästa recepten på nätet just nu

Dags för en hyllning till det mexikanska köket

Cinco de Mayo firades för bara några dagar sedan. Även om många felaktigt tror att det är den mexikanska nationaldagen, så är det utan tvekan den mest kända mexikanska högtiden internationellt sett. I USA säljs det faktiskt lika mycket öl under Cinco de Mayo som det gör under Super Bowl.

Vi på Receptkort vill givetvis stämma in i firandet genom att plocka fram de bästa mexikanska recepten just nu. Här bjuds vi på allt från traditionella maträtter, till lite mer okända mexikanska desserter. Och sist men inte minst så får vi några enkla drinkrecept med tequila!

Smaklig måltid!
Räkceviche
Coop
En av de absolut bästa och enklaste förrätterna man kan göra om man vill drömma sig bort till Latinamerika. Räkor, lime, chili och avokado, vad kan gå fel?
RÄKCEVICHE
Quesadilla med västerbottenost
Köket
Här får vi det bästa av Mexiko och Sverige kombinerat. En härligt stekt quesadilla med den intensiva smaken av västerbottenost. Gott, enkelt och smidigt.
QUESADILLAS
Enkel guacamole
Ica
Det är ingen äkta mexikansk middag om du inte har minst en skål med guacamole på bordet. Ett enkelt recept som går på nolltid att göra.
GUACAMOLE
Tacos på oxsvans
Vinbanken
Tänk dig en fräsch taco gjord på ett smakrikt kött som kompletteras av en syrlig löksalas. Det är exakt det som matkreatören Adrian Cederlund skapat här.
TACOS PÅ OXSVANS
Nachotallrik
Santa Maria
Du kanske ska bjuda över några vänner och titta på fotboll eller hockey? Vad passar då inte bättre än en nachotallrik.
NACHOTALLRIK
Grillad majs med ost
Ica
Har du hört talas om elotes? Det är den mexikanska förrätten där man grillar majskolvar och toppar dem med ost.
ELOTES
Dessertquesadillas
Köket
Äpplen, kanel och citron, allt samlat i ett knaperstekt tortillabröd. Hur kan man inte tycka om det? En fantastiskt enkel dessert som alla kommer imponeras av.
DESSERTQUESADILLAS
Tres leches
Tasteline
Man skulle kunna kalla det för hela Sydamerikas och Latinamerikas allra populäraste dessert. En tårta gjord på tre olika mjölksorter kan man säga.
TRES LECHES
Receptkorts nya årliga undersökning
Vinn 4 st vinglas från Iittala värde 699 kr!

Mat

Vin

Dryck

I vår strävan att ge våra prenumeranter dom bästa mat-, vin- & dryckestipsen, så inför vi därför en ny årlig undersökning.

Vi gör detta för att ständigt kunna utvecklas genom att förstå våra prenumeranters behov och önskemål. Insikterna från undersökning kommer leda till fler utomordentliga mat-, vin- & dryckestips utifrån just dina önskemål!

Svara på enkäten och få även chansen i vår utlottningen om att vinna 4 st vinglas från Iittala värde 699 kr.

Enkäten tar ca 2 minuter att svara på.
TILL UNDERSÖKNINGEN
Vinbanken tipsar
Receptkort och Vinbanken delar med sig av vintips som höjer matupplevelsen. Nu när det är Cinco de Mayo-tider så vill vi såklart dela med oss av vintips till tacos, men även enkel drinkrecept som innehåller tequila.
Vin till tacos - tre tips
Vinbanken
Hur ska man egentligen tänka när det är tacos som står på bordet? Det finns heta inslag, det finns kryddiga inslag och det finns fräscha inslag.
VIN TILL TACOS
Tre enkla drinkar med tequila
Vinbanken
Öl i all ära men frågan är om inte tequila är den absolut mest associerade drycken till Mexiko. Här har vi samlat drinkrecept där agavespriten utgör grunden.
DRINKAR MED TEQUILA
Luigi di Grasso Barbera 2020
Systembolaget
Ett härligt fruktigt vin med små kryddiga inslag av örter och även lite lakrits. De röda frukterna är uppenbara och eleganta. Ett fint vin som passar till pasta.
BESTÄLL VINET HÄR
Truffle Hunter Barolo 2018
Systembolaget
Barolo, kungen av de italienska vinerna. Här får man en oerhört prisvärd Barolo som bjuder på det mesta man kan önska sig. Härliga örter och fin balans.
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar