25 maj 2022

Prisvärd italiensk rosé - "Bättre än någonsin" – Colle Reale Cerasuolo Rosé 2021 | Alkoholinformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
"Bättre än någonsin"
- Expressen, maj 2022
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Vinbanken rekomenderar
"Ett av de mer prisvärda rosévinerna i sortimentet. I vinet får du tydliga somriga toner av hallon, smultron och jordgubbar. Samtidigt får du den där friska syran som är fint balanserad ihop med frukten. Ett piggt och fräscht vin som levererar mycket smak för pengarna. Italienarna visar att de kan göra riktigt bra roséviner."
Colle Reale
Cerasuolo Rosé, 2021

Artikelnummer: 2242
Alkoholhalt: 12,5 %
Volym: 750 ml
Italien, Abruzzerna, Montepulciano d'Abruzzo
99 kr
Colle Reale Cerasuolo Rosé från år 2021 kan på enklast sätt beskrivas som ett rosévin från hjärtat av Italien. I den centralitalienska regionen Abruzzo trängs nationalparkerna bredvid varandra och den natursköna upplevelsen går inte ta miste på. Och det är här som druvan montepulciano odlas mittemellan nationalparkerna Gran Sasso och Majella.

Druvan är kanske mest känd för att producera röda viner, men underskatta inte rosévinerna som görs på den. De är fruktiga, fulla av smak, friska och har en fantastisk syra. Just Colle Reale Rosé har länge varit ett av de mest sålda rosévinerna från Italien här hemma i Sverige. Och det är inte konstigt med tanke på hur mycket vin man får för pengarna.

I det här vinet kommer du direkt märka av bärigheten, den röda frukten och den friska syran. Det är ett fräscht vin med mycket smak. Här finns hallon, smultron och jordgubbar. Det finns även små inslag av örter som gör att vinet passar utmärkt till en italiensk charkbricka. Tänk dig prosciutto, taleggio, lite gröna oliver och ett glas rosé från Abruzzo. Ett fantastiskt sommarvin som man inte vill missa.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören The WineAgency Sweden AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar