6 maj 2022

Toppbetyg till en elegant nyhet från klassiska Piemonte! - Vininformation

Tokhyllade Amasole Barbera d ́Alba
En elegant nyhet från klassiska Piemonte!
Amasole Barbera d'Alba är ett sant uttryck för genuin vinmakning i en elegant och klassisk stil. Regionen Piemonte har vuxit fram som en storfavorit och det är här vi hittar ursprunget till den nu så populära druvan Barbera. Amasole Barbera d'Alba är ett samarbete med vingården Cantina Pertinace där druvorna kommer från hjärtat av regionen Piemonte och buteljerat i den ursprungs- typiska flaskan Albeisa.

Amasole Barbera d ́Alba är ett vin gjort på Barbera-druvan och har en rund och elegant smak av mörk frukt, där mjuka toner av ekfat och finstämd kryddighet harmonerar väl med vinets friskhet. Vinet har mognat på sla- vonska ekfat i 9 månader och kännetecknas av perfekt balans med en lång generös eftersmak och välbalanse- rade tanniner.

Servera vinet tillsammans med en salsiccia pasta eller en krämig cannelloni med zucchini och tomat. Amasole Barbera d'Alba passar även perfekt till ljust grillat kött, rostade grönsaker eller ostar så som Pecorino eller Taleg- gio. Servera gärna vinet vid ca 18 grader och som alla viner mår även detta vin bra av att dekanteras en timme eller två innan servering för bästa upplevelse.
Amasole Barbera d'Alba 2020
Artikelnummer: 56581
Alkoholhalt: 14,5 %
Volym: 750 ml
Pris: 139 kr
Importör: Contemporary Wines
Copyright © 2022 myTaste(publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar