28 maj 2022

La dolce vita - de bästa recepten från Italien

De bästa recepten på nätet just nu

Allt det roligaste och trendigaste från det stövelformade landet

Det italienska köket hör till de absolut roligaste, fräschaste och godaste i hela världen. Man får inte nog av bredden bland de olika recepten och råvarorna. Allt från Norditaliens kraftiga kötträtter, Roms pastor och Syditaliens härliga pizzor.

Vi har därför samlat några av de absolut mest trendiga recepten från Italien just nu. Här får du allt från fräscha sallader, roliga minipizzor och syrlig citronsorbet. Det är bara att läsa, inspireras och laga rätterna.

Buon appetito!
Minipizzor med tryffelgorgonzola och fikon
Zeta
Det perfekta tilltugget när vännerna ska komma över. Minipizzor funkar till många olika sammanhang och det går att skapa otroligt många olika varianter.
MINIPIZZOR
Foccacia från norra Italien med tapenad
Gottigheter
Det italienska lantbrödet som går att toppa med olika råvaror är en favorit för många när det vankas fest eller buffé. Enkelt, smidigt och otroligt gott.
FOCCACIA
Vispad mozzarella med syrad grädde på tomatbädd
Gottigheter
En superfräsch rätt där man får härligt krämig mozzarella som kompletteras med fin syrad grädde. Allt detta ligger på fräscha tomater.
VISPAD MOZZARELLA
Grön pizza med fetaost, vitlök och ruccola
Köket
En pizza som sticker ut redan vid första anblick. Med de gröna inslagen, vitlöken och ruccolan. En fräsch pizza som bjuder på mycket smak.
GRÖN PIZZA
Penne alla vodka på klassiskt vis
Zeta
Den trendiga pastan som fortsatt är på allas läppar. Att vodka i en pasta skulle vara så gott är det få som tror, men i det här fallet är det en succé.
PENNE ALLA VODKA
Öppen lasagne med spenat och ricotta
Tasteline
Även om en klassiska lasagne alltid står högt i min bok så är det kul att vara innovativ och imponera med nya rätter. Här får vi en öppen lasagne med spenat och ricotta.
ÖPPEN LASAGNE
Tips på 3 dessertpizzor
Mykitchenstories
Nä, man kan aldrig få nog av dessertpizzor. Därför har vi här samlat tre varianter där vi helt enkelt inte kan välja en favorit. Så alla tre får vara med.
DESSERTPIZZOR
Jamie Olivers citronsorbet
Tasteline
Om vi får välja en specifik sorbet att äta resten av livet så blir det nog citronsorbet. Syrligt, kallt och fräscht. En oemotståndlig kombination.
CITRONSORBET
Vinbanken tipsar
Givetvis bör man dricka italienskt till italienska rätter. Vi har därför tagit fram artiklar som passar rätt till flera av klassikerna inom det italienska köket.
Vin till pizza
Vinbanken
Pizza och vin är en riktigt fin kombination, men det gäller att man prickar rätt beroende på vilken typ av pizza man äter. Här har vi samlat flera vintips till olika pizzor.
VIN TILL PIZZA
Tips på prosecco
Vinbanken
Det italienska mousserande vinet är fortsatt oerhört populärt i Sverige. Om du vill ha en lista på de mest prisvärda vinerna just nu så har du hittat rätt.
PROSECCO
Ryggbiff med kappa
Vinbanken
Även om det kanske inte är en italiensk rätt så är den så pass god att testa göra hemma själv. Adrian Cederlunds rätt där man blandar Sverige med Asien.
RYGGBIFF MED KAPPA
Colle Reale Rosé 2021
Systembolaget
Ett av de mest prisvärda rosévinerna i sortimentet. Kommer från hjärtat av Italien och är gjort på den populära druvan montepulciano. Fräscht med fin syra.
BESTÄLL VINET HÄR
Yoko Riesling 2020
Systembolaget
En tysk riesling med riktigt fin syra och tydliga toner av päron. Mycket vin för pengarna, och ett vin som kommer finnas på många terasser.
BESTÄLL VINET HÄR
Chill Out Terre Siciliane 2021
Systembolaget
Ett vitt vin från medelhavsön Sicilien där man får en kombination av fin frukt, härlig syra och även lite örter. En blandning av flera populära druvor.
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar