27 maj 2022

Älskar du italienska kvalitetsviner? Här är vinet för dig. -Vininformation

Barolo till vässat pris som får guldmedalj!
Vad sägs om en prisbelönad Barolo för 189 kr?
Att många vinälskare världen över klassar Barolo som ett av de främsta vindistrikten i världen har trissat upp priserna på senare år, den årliga produktionen om ca 13 miljoner flaskor är i sammanhanget väldigt liten och tål att jämföras med Champagnes ca 300 miljoner flaskor… Att Barolo är exklusivt och eftertraktat är ingen underdrift, att det därtill är riktigt elegant och ofta har stor lagringspotential är starkt bidragande till succén.

Historien bakom Truffle Hunter Barolo är en kärlekssaga mellan Valter Bosio, ägare av vineriet Bosio i byn Santo Stefano Belbo i Piemonte, och hans kära tryffelhundar. Redan som sexåring var han ute på sin första tryffeljakt och sedan dess är det hans största passion jämte att tillverka kvalitetsvin som han med glädje serverar till den ädla tryffeln, när han väl hittar den…

Nu släpps skörden 2018 av det passionerade vinet Truffle Hunter

2018 Truffle Hunter Barolo är ett skolboksexempel på en Barolo - där optimalt mogna Nebbiolodruvors "nektar" får vila på ekfat i tre år innan det varsamt buteljeras i mörka källare för fortsatt utveckling på flaska. Vinet har en lagringspotential om ca 10 år men kan serveras redan i dag, ge dock vinet luft på karaff innan servering för bästa smakupplevelse.

Den långa lagringen ger ett vin med begynnande utveckling med härliga toner av torkade nypon, fat, läder, choklad, hasselnötter och kryddor i en elegant och karaktärsfull stil som verkligen imponerar i glaset. Truffle Hunter Barolo är ett vin man verkligen kan dofta på länge och får en att drömma sig bort…

Att Barolo i vinvärlden kallas för kungen av Piemonte är lätt att förstå när man provar detta exklusiva vin och Truffle Hunter Barolo är inget undantag. 2018 vann vinet guld i Mundus Vini, en prestigefull internationell vintävling.

Servera Truffle Hunter Barolo till grillat kött på lamm och nöt, vällagrade hårdostar eller till en smakrik risotto på tryffel.
Truffle Hunter Barolo 2018
Artikelnummer: 56669
Alkoholhalt: 14%
Volym: 750 ml
Pris: 189 kr
Importör: The Company of Urban wines And Other Liquids Sweden AB
Copyright © 2022 myTaste(publ)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar