22 maj 2022

Häng med på en smakresa till Asien

De bästa recepten på nätet just nu

De trendigaste och roligaste rätterna från Asien

Det asiatiska köket bjuder ständigt på nya, spännande och innovativa rätter som är fulla av smaker. Vissa av dessa smaker är bekanta för oss, medan andra är helt nya. Därför vänder vi den här veckan blickarna österut och tar en titt på vilka rätter från Asien som är populärast just nu.

Vad sägs om rätter där grönska blandas med sötma, syra och sälta. Det är helt enkelt en hyllning till allt som det asiatiska köket har att erbjuda.

Smaklig måltid!
Asiatisk gurksallad
Receptfavoriter
En fräsch och kryddig variant av pressgurka där vi får allt från härlig syra till en fin hetta. En sallad som dessutom passar som komplement till väldigt många olika rätter.
ASIATISK GURKSALLAD
Pankopanerade tofusticks
Myasiancuisine
Panko, panko och panko. Krisprigheten som pankon ger gör att hela rätten lyfts några snäpp. När vi dessutom har tofu som råvara så känns det som att vi är i Asien.
TOFUSTICKS
Wok med ryggbiff
Vinbanken
Tänk dig nudlar med fräscha grönsaker som sedan kompletteras av smakrik ryggbiff. Detta toppas av chili och en härlig kimchidipp som höjer upplevelsen.
WOK MED RYGGBIFF
Umamiburgare med kimchi
Elle
Hamburgare är en personlig favorit när det vankas sommar. Varför då inte testa en umamiburgare med asiatiska inslag i form av kimchi och majonnäs?
UMAMIBURGARE
Tacos på thailändskt vis
Gottigheter
Tacos är en fredagsfavorit. Med bara några få förändringar från de vanliga tacosen kan du få en lyxigare och mer smakrik thailändsk variant.
THAILÄNDSKA TACOS
Årets rätt 2021
Aretskock
Varje år utser organisationen Årets kock en rätt som blir "Årets rätt". 2021 var det en svensk variant på en asiatisk pojke bowl. Oerhört gottt och fräscht.
ÅRETS RECEPT 2021
Apelsinsallad med honung
Ica
Alltså, snälla förklara för mig hur en kombination av apelsin, granatäpple, honung och kanel kan skapa en så otroligt fin och fräsch efterrätt.
APELSINSALLAD
Stekt anans med mynta
Ica
En söt men samtidigt fräsch rätt där ananasen och myntan skapar en helt otrolig efterrätt. Den här vill du inte missa när det vankas sommarbjudning.
STEKT ANANAS
Vinbanken tipsar
Hur ska man tänka när man tipsar om vin till asiatisk mat? Ofta finns det mycket smakar, och även en del hetta, i maten. Därför ska man sikta på viner med en hög och fin syra som samspelar bra med de många kryddorna och smakerna i vinerna.
Vin till sushi
Vinbanken
Sushi är föga förvånande en av de absolut mest populära asiatiska rätterna. Hur ska man då tänka när man väljer vin till rätten? I artikeln har vi ett riktigt bra vintips.
VIN TILL SUSHI
Tips på spanskt bubbel
Vinbanken
Även bubbel är underskattat när det kommer till asiatisk mat. Överlag väljer på tok för få att äta mat till bubbel. Här har vi samlat tips på fem olika spanska bubbel.
SPANSKT BUBBEL
Rosévin i butik 2022
Vinbanken
Vilka är de bästa rosévinerna i butik 2022? Vi har tagit fram listan på bra roséviner som du kan hitta på Systembolaget. Just rosé är också en underskattad dryck till asiatiskt.
TIPS PÅ ROSÉVIN
Enzo Bartoli Dolcetto 2020
Systembolaget
En pigg och fräsch dolcetto från trendiga Piemonte i Italien. I vinet bjuds vi på frukt i form av plommon, blåbär och kryddor. En fin syra och dessutom bra längd.
BESTÄLL VINET HÄR
Côtes du Rhône 2019
Systembolaget
En klassisk Côtes du Rhône från Jean Videreu som leverar mycket vin för pengarna. Fint mogen frukt i form av plommon och körsbär, och en bra syra.
BESTÄLL VINET HÄR
Golden Year Chardonnay 2021
Systembolaget
Kändisarna Hanna Widell och Amanda Schulman släpper nu ett nytt vin efter succén med sitt rosé. Här får vi ett friskt och fräscht vin med inslag av melon och citrus.
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar