LAGRAD 12 MÅNADER PÅ EKFAT | | | TISSOT & POTEL "LA SIXIÈME CÔTE" PINOT NOIR | | | Ledmotivet som Tissot & Potel har haft under tillverkningen är elegans, renhet och respekt för ursprunget. Druvorna skördades för hand i tre kalkstensrika vingårdslägen i Côtes du Jura som ligger på flera hundra meters höjd i bergslandskapet nära gränsen till Schweiz. Efter jäsningen lades vinet i 228-liters ekfat för att mogna under 12 månader och buteljerades sedan varsamt med minimal filtrering, allt för att bibehålla så mycket av de naturliga aromerna som möjligt. Smaken är bärig och kryddig med inslag av fat, skogshallon och färska örter. Serverad lite svalare är det en perfekt ledsagare till ljust kött och stekt fisk men självklart även till franska hårdostar. À votre santé! | | | | Tissot & Potel La Sixième Côte Pinot Noir, 2020 | Artikelnummer: 55804 | Alkoholhalt: 13 % | Volym: 750 ml | | Frankrike, Jura, Côtes du Jura | 119 kr | | | | Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept. Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget. Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Giertz Vinimport AB. | | | | | |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar