17 maj 2022

Ett utomordentligt prisvärt vin på druvan Dolcetto! | 99 kr | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Ett utomordenligt prisvärt vin!
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
"En träffsäker smak i en snygg flaska till ett överkomligt pris".

- Vinbörsen, Mars 2021
Enzo Bartoli
Dolcetto, 2020
Artikelnummer: 76513
Alkoholhalt: 12.5 %
Volym: 750 ml
Italien, Piemonte
99 kr
Med Enzo Bartoli lyfter vi fram Piemontes vinskatt. Dolcetto är främst en lokal piemontesisk druva som felaktigt kan hamna i skymundan bakom regionens storheter. Tidigare ansågs Dolcetto enbart ge enkla vardagsviner men idag har vi bevis på att druvan även kan ge stora kvalitetsviner också. Vinet är ett av de mest tillgängliga och drickvänliga som Piemonte har att erbjuda.

Trots att Dolcetto betyder "den lilla söta" på italienska så är det ett torrt vin med stor karaktär. Vinet har en fruktig och nyanserad smak av mörka körsbär, blåbär, plommon, kryddor och sötmandel. Det är ett elegant vin med behaglig syra och mjuka tanniner. De mörka körsbärstonerna sitter kvar långt i eftersmaken och skapar ett trevligt avslut.

Dolcetto dricks bäst ung men klarar lagring på 2-3 år utan problem. Serveras med fördel runt 18 grader för bästa smakupplevelse. Vinet passar utmärkt till pasta, pizza, lättare kötträtter och plockmat.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Lively Wines Sweden AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar