15 maj 2022

Nu grönskas det - vårens roligaste recept

De bästa recepten på nätet just nu

En hyllning till våren och allt den har ett ge oss

Visst blir man på ett otroligt mycket bättre humör när träden åter får sina gröna löv, när blommorna börjar blomma och när dagarna blir längre? Dessutom börjar den tiden på året då man tar på sig trädgårdshandskarna och eventuellt odlar något ätbart på egen hand.

Därför vill vi på Vinbanken den här veckan hylla grönsaker och rotfrukter, både på egen hand men även ihop med andra råvaror. Det finns inget härligare än färska grönsaker där man vet var de kommer ifrån.

Smaklig måltid!
Sparrisrisotto med parmesan
Vinbanken
Sparris kan vara den mest underskattade grönsaken vi har. I kombination med en härlig risotto blir det en otrolig rätt där alla smaker sitter som de ska.
SPARRISRISOTTO
Råstekt broccoli
Ica
Broccoli har hos många ett dåligt rykte, men när man väl steker den fina grönsaken och toppar den med brynt smör så får man en otroligt fräsch vårrätt.
RÅSTEKT BROCCOLI
Ugnsbakade grönsaker
Köket
Lite hackade och skivade grönsaker rätt in i ugnen. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara.
UGNSBAKADE GRÖNSAKER
Krämig jordärtskockssoppa
Arla
En absolut favorit hos många. Jordärtskocka är en otroligt underskattad rotfrukt som många fler borde få upp ögonen för.
JORDÄRTSKOCKSSOPPA
Kyckling med aubergine
Viktväktarna
Grilla lite kyckling och servera den med ugnsbakad aubergine. Tro mig, du kommer inte ångra dig. Härlig sälta, fräscht, saftigt och otroligt gott.
KYCKLING MED AUBERGINE
Ost- och broccolipaj
Coop
Ska du ha en tillställning hemma, då kommer en ost- och broccolipaj göra succé. Dina vänner kommer garanterar fråga dig efter receptet.
OST- OCH BROCCOLIPAJ
Smörstekt rabarber
Arla
Det vattnas redan.i munnen. Den syrliga rabarbern ihop med det salta smöret. Detta kan nog vara en av de enklaste men samtidigt godaste desserterna som finns.
SMÖRSTEKT RABARBER
Sorbet med jordgubb och lime
Köket
Den är söt, den är syrlig, den är fräsch och den är hårig. En sorbet gjord på jordgubbar som sedan toppas med inslag av den oerhört fräscha limen.
SORBET
Vinbanken tipsar
Receptkort och Vinbanken delar med sig av vintips som höjer matupplevelsen. Givetvis vill vi den här veckan dela med oss av tips på viner som passar till våren, men även viner som passar till vegetarisk mat.
Vin till vegetariskt
Vinbanken
Man glömmer ofta bort tillbehören när man ska välja vin, men de är minst lika viktiga. Vilka råvaror och såser har du, låt de bestämma vinet.
VIN TILL VEGETARISKT
Fem prisvärda vårviner
Vinbanken
Nu när våren är här så beter vi oss kanske lite annorlunda när vi ska välja viner. Rosé, bubbel och vitt är kanske lite mer prioriterat än de tunga röda.
PRISVÄRDA VÅRVINER
Yoko Riesling, 2020
Systembolaget
Ett oerhört fräscht och härligt syrligt vin med tydliga toner av citron och päron. Här finns en liten diskret sötma som gör att vinet passar utmärkt till lite hetare mat.
BESTÄLL VINET HÄR
Tissot Pinot noir, 2020
Systembolaget
Ett fint pinot noir från en av de absolut mest intressanta vinregionerna i Frankrike just nu, nämligen Jura. Ett vin som både har likheter och skillnader jämfört med Bourgogne.
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar