18 maj 2022

Tips på sommarvin och prisvärt spanskt bubbel | Roy Fares tipsar: Drick cava till desserten | Vininformation

Vinskribenter på nätet
När värmen ligger på och temperaturen visar över 20 grader så vet man att det är svensk sommar. Skjortan åker fram, solglasögonen är på plats och sommarvinet eller bubblet är redo att poppas, eller?

En exakt definition av sommarvin finns inte, då alla ser olika på vad ett somrigt vin är. För vissa handlar det uteslutande om bubbel och rosé, medan det för andra handlar om ett brett spann av även röda och vita viner. Därför har vi samlat fem viner i en artikel här som vi själva klassar som sommarviner, och som vi tror kommer kunna överraska på vännerna när du plockar fram dem.

Veckan bjuder i övrigt på många intressanta artiklar och vintips. Allt från fem spanska bubbel som är passande till sommaren, till en intervju med Roy Fares som tipsar om Cava till desserten.

Christian Stojkovic har även recenserat nyheterna på veckan i Systembolagets tillfälliga sortiment.
Spanskt bubbel till sommaren
tips på fem prisvärda viner
LÄS MER
Roy Fares tipsar: Drick cava till desserten
Vinbanken
Till desserten så väljer många i dag ett sötare vin. Men enligt konditorn Roy Fares så kan en cava funka minst lika bra.
LÄS MER
Jamek rosé – ett unikt rosévin från Österrike
Vinbanken
I Österrike använder de flesta vinmakare 100 procent av den inhemska druvan zweigelt i sina roséviner. Dock inte denna gång.
LÄS MER
Wok med ryggbiff, chili och kimchidipp - Vintips
Vinbanken
En enkel och balanserad wok med hög hetta. Chilin och sesamsmakerna passar perfekt till ryggbiffen och grönsakerna. Välj själv dina favoritnudlar och grönsaker. Förslag på passande vintips till receptet.
LÄS MER
Timorasso – druvan som återuppstått
Vinbanken
I Piemonte i nordvästra Italien handlar i stort sett allt om nebbiolo och barbera nu för tiden. Men i skuggan av de välkända druvsorterna börjar det bubbla mer kring timorasso som varit nära att utrotas tidigare.
LÄS MER
Bäst i test vecka 20 – Systembolaget
Vinbanken
Bäst i test är artikelserien där vi recenserar och betygsätter viner i Systembolagets beställningssortiment. Vecka 20 är det fyra viner på listan, varav två är vita och två röda.
LÄS MER
Enzo Bartoli
Dolcetto, 2020
Systembolaget
Dricks bäst ung men klarar lagring på 2-3 år utan problem. Serveras med fördel runt 18 grader för bästa smakupplevelse. Passar utmärkt till pasta, pizza och lättare kötträtter.
LÄS MER
Gillar du exklusiva viner?
Då kan vi rekommendera Systembolagets tillfälliga sortiment
Vitt, rosé och mousserande vin i tillfälligt sortiment 20 maj
Vinbanken
Lanseringen av mousserande, vita och roséviner i tillfälligt sortiment 20 maj bjuder på en bra champagne och ett ännu bättre mousserande vin från Spanien.
LÄS MER
Röda viner i tillfälligt sortiment 20 maj
Vibanken
Lanseringen av röda viner i det tillfälliga sortimentet den 20 maj innebär en ny laddning prisvärda viner på Systembolagets hyllor.
LÄS MER
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar