16 maj 2023

Zumbali Chenin Blanc - det mest sålda sydafrikanska vinet | Vininformation

Mat- & vin på nätet!
HITTA VINET HÄR
Svenskarnas favoritvin från Sydafrika
När vi skulle sammanställa 2022 års försäljning på Systembolaget så kunde vi konstatera att druvan Chenin Blanc och landet Sydafrika bara blir populärare. Och mycket är tack vare vinet Zumbali Chenin Blanc som funnits på den svenska marknaden sedan 2010. Under 2022 var det här nämligen det mest sålda vinet från Sydafrika på Systembolaget.
BESTÄLL VINET HÄR
REKOMMENDERAT RECEPT
Risotto med sparris och stekta pilgrimsmusslor

25 min

Låg hetta

5 / 5

Det är sparrissäsong nu och varför inte satsa på en fräsch risotto med just sparris som sen kompletteras av stekta pilgrimsmusslor. En fantastiskt smakrik rätt som bjuder på allt man kan önska sig av en vårrätt. Dessutom passar rätten alldeles utmärkt till Zumbali Chenin Blanc som med sin höga syra och friska smak kommer gifta sig alldeles utmärkt med rätten.
TILL RECEPTET
Zumbali
Chenin Blanc
Artikelnummer: 2058
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 3000 ml
Ett mycket friskt vin som man enkelt kan beskriva som ett perfekt vin till våren och sommaren. Frisk doft av päron och fläder. I doften är det nyplockade fläderblommor, päronsplitt och citrus, där den höga syran på ett fint sätt paketerar ihop allt.
209 kr
HITTA VINET I EN BUTIK NÄRA DIG
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Oenoforos Sverige AB.
Receptkort Sverige AB
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar