18 maj 2023

Hyllad fransk klassiker - sommarfynd för 99 kronor | Vininformation

Vinskribenter på nätet!
HITTA VINET HÄR!
Var hittar man de plånboksvänliga russinen i Rhônes vinkaka?
Att franska viner har en tendens att sticka iväg i pris är långt ifrån en nyhet. Framförallt när de kommer från ett välkänt område som Rhonedalen. Därför börjar allt fler vinkonsumenter nu att leta med ljus och lykta efter de där speciella russinen i Rhones vinkaka, som är snälla mot plånboken. Och exakt det hittar vi i Terre de Mistral - den hyllade franska klassikern.

Namnet härstammar från den svala Mistralvinden som blåser ner från Alperna till Rhonedalen och som ger vinerna här en fantastiskt fin och hög syra. Just därifrån kommer det här populära vinet som kostar under 100 kronor, vilket är ett klockrent fynd med tanke på de ökande priserna på vinerna från området.

Den välkända vinrecensenten Bengt-Göran Kronstam skrev bland annat "Bra köp! Smaka på det nya folkvinet", vilket också är en bra beskrivning på det här lättillgängliga och smakrika vinet.
VINET HITTAS HÄR
Redaktionen rekommenderar
Ett ungdomligt kryddigt vin med en rejäl dos av mörk frukt i form av plommon, blåbär, björnbär och svartpeppar direkt i doften. Snacka om matvänligt vin som kommer passa utmärkt till grytorna som du planerar att laga. För 99 kronor går det inte att göra något annat än att sätta en fyndstämpel på det här vinet.
Terre de Mistral Reserve
Côtes du Rhône Organic, 2021
Artikelnummer: 2167
Alkoholhalt: 14,5%
Volym: 750 ml
Frankrike, Rhonedalen, Côtes du Rhône
99 kr
HITTA VINET HÄR
Ett av världens mest kända vinområden
Låt oss titta lite närmare på ett av världens äldsta vinområden. Rhône är inte bara en av Frankrikes mäktigaste floder och en region utan främst ett ursprung för några av Frankrikes mest kända viner, huvudsakligen röda. Dessa finns i så många olika varianter och typer att det är svårt att sätta en stämpel på vinerna, på många sätt är Rhône kontrasternas vindistrikt.Vad som skiljer nord och syd åt är bland annat druvsammansättningen. Medan norra delen enbart tillåter en blå druva (den prestigefyllda och karaktärsfulla syrah), har vinodlarna i södra Rhône en mångfald av druvor att välja mellan. Mest dominant är druvan grenache, som ger värme, alkohol och kvalitet till vinerna. Många gånger behöver den dock, för balansen och kroppens skull, blandas med andra druvor – ofta med syrah, mourvèdre eller carignan. Terre de Mistral är en blandning av just dessa.
HITTA VINET I EN BUTIK NÄRA DIG!
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Enjoy Wine & Spirits AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar