5 maj 2023

Utmärkt grillvin! - 99 kr - Från mytomspunna Casillero del Diablo | Vininformation

Mat- & vintips!
UTMÄRKT GRILLVIN! - 99 kr

- Från mytomspunna Casillero del Diablo

Få viner är så mytomspunna som Casillero del Diablo. För den som letar efter något alldeles extra kommer nu Diablo Dark Red, en stor nyhet över vinvärlden de senaste senaste åren. Diablo Dark Red finns tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment och väntas bli lika populärt i Sverige som på övriga marknader där vinet introducerats.

Diablo Dark Red är ett kraftfullt och smakrikt rött vin med stor mångsidighet. Vinkonsumenterna har uppskattat den spännande Syrah-baserade blenden som bjuder på en härlig doft av mörk frukt och toner av kaffe och vanilj. Det här är ett komplext, generöst och fylligt vin som rekommenderas till smakrika och kryddiga maträtter, det är inte en tillfällighet att det kommer till Sverige inför den stundande grillsäsongen.
BESTÄLL VINET HÄR
Redaktionen tipsar!
"Diablo Dark Red är ett komplext, generöst och fylligt vin som rekommenderas till smakrika maträtter, gärna grillat med något kryddig karaktär."
Diablo
Dark Red, 2021
Artikelnummer: 52245
Alkoholhalt: 13,5%
Volym: 750 ml
Chile, Valle Central, Maule
99 kr
HITTA VINET HÄR
REKOMMENDERAT RECEPT
Kryddglaserad, grillad flankstek med tomat och majssalsa rostad potatis och aioli

60 min

Medium

5 / 5

4 personer
Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna, aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.
INGREDIENSER
Flankstek 700 g
Honung 2 msk
Vitlöksklyftor 3 st
Diablo red 4 cl
Rapsolja 2 cl
Japansk soja 2 msk
Sesamolja 1 msk
Finhackade tomater 2 st
Citron (saften) 1/2
Finhackad schalottenlök 1 st
Kokta eller grillade masjkolvar 2 st
Kruka persilja 1/2
Kruka koriander 1/2
Finhackad spansk peppar 1/2
Majonnäs 2 dl
Små potatisar 400 g
INSTRUKTIONER
Steg 1: Koka ihop rött vin, soja, honung, 1 vitlöksklyfta, rapsolja och sesam i några sekunder. Ställ glazen åt sidan.

Steg 2: Skär av majskornen och blanda med tomat, lök, ½ vitlök, persilja, spansk peppar och koriander. Blanda med citron och olivolja och smaka av med salt och peppar.

Steg 3: Dressa potatisen med olivolja och rosta hel i ugn eller på grillen i ett foliepaket.

Steg 4: Blanda majonnäs med 1 ½ vitlöksklyfta.

Steg 5: Krydda flanksteken med lite olja, salt och peppar och grilla i en panna eller på grillen (hög värme) tills den fått fin färg. Pensla sedan på glazen och kör klart i ugn eller indirekt värme på grillen tills den når en innertemp på ca 50c. (låt köttet vila minst 15 min)

Steg 6: Nu är det dags att servera, tips är att smaka av och göra en sista kryddning med salt och peppar. Köttet skivar du i 1 cm tunna skivor och njut!
BESTÄLL VINET HÄR
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören VCT Sweden AB.
receptkort.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar