12 maj 2023

"Spirande vårvin" från hyllade Meinklang - Grüner Veltliner, 119 kr | Vininformation

Mat- & vintips!
"Spirande vårvin" från hyllade Meinklang!
- En utmärkt match till en härlig vårsallad med sparris!
Nu är det premiär för ett nytt naturvin från den österrikiska familjeproducenten Meinklang, uppföljare till de redan uppskattade "ko-vinerna". Ett friskt, fruktigt vitt vin med smak av gröna äpplen, nektarin, päron och färska örter på Österrikes nationaldruva Grüner Veltliner.

Vinet passar utmärkt som aperitif eller mingelvin, till sallader, asiatiska rätter och rätter av fisk och skaldjur. Producenten odlar enligt ekologiska och biodynamiska principer, helt enkelt ett vin fritt från onödiga tillsatser!

Vinet är helt nytt på den svenska marknaden men har redan hunnit hyllas av Sveriges vinskribenter
KAN BESTÄLLAS HÄR!
"TRIPPEL-FYND!" från
Sveriges vinexperter

"FYND! – Saftigt, gott, läskande. Och oj vad bra till mat!"
– Eva Weckström, Vinbörsen, april 2023

"FYND! – Spirande vårvin på Österrikisk druv-darling"
– Elin Börjesson, Vinbörsen, april 2023

"FYND! – Späckat med gröna äpplen, nektarin, päron och färska örter" "Muuu-ms"
– Jenny Asplund, Vinbörsen, april 2023
Meinklang
Grüner Veltliner, 2022
Artikelnummer: 52685
Alkoholhalt: 11 %
Volym: 750 ml
Österrike
119 kr
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET!

Sällskapsdryck

Fisk & skaldjur

Sallad

"FULL POTT! – 5 av 5"
– Boxtoppen, april 2023
REKOMMENDERAT RECEPT
Vårsallad med sparris

20 min

Mild

5 / 5


4 personer
INGREDIENSER
SALLAD
Sparris 1 knippe
Olivolja 2 msk
Sallad
(3 sorters, t ex frisé, endive, ekblad)
Vattenkrasse 2 krukor
Västerbottensost 250 gram
Salt
1 knippe
DRESSING
Olivolja 1,5 dl
Vitlök 2 klyftor
Pinjenötter 2 msk
Rödvinsvinäger 3 msk
Salt & peppar 1 knippe
INSTRUKTIONER
Steg 1: Dela salladen i stora bitar, gärna hela blad och lägg den i en bunke med iskallt vatten.

Steg 2: Skär bort cirka 1 cm av sparrisens stjälk så den grova biten försvinner. Ringla lite olivolja i en grill eller stekpanna och stek sparrisen i 5 minuter. Strö lite salt på och vänd sparrisen så att de får en jämn stekyta.

Steg 3: Lägg vitlök, pinjenötter, vinäger, salt och peppar i en mortel. Stöt så att det blir en grov massa. Ringla därefter ner lite i taget av olja och blanda om ordentligt. Smaka av och känn efter om det behövs mer salt eller peppar.

Steg 4: Häll salladen i ett durkslag och låt rinna av ordentligt. Lägg sedan upp vackert på ett stort fat tillsammans med vattenkrassen, hyvlad ost och sparris. Ringla till sist över dressingen. Ta gärna några tag med pepparkvarnen som avslut.
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Fields Wine Company AB.
receptkort.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar