| Redaktionen rekommenderar | "Diablo Dark Red är ett komplext, generöst och fylligt vin som rekommenderas till smakrika maträtter, gärna grillat med något kryddig karaktär." | | | | Diablo Dark Red, 2021 | Artikelnummer: 52245 | Alkoholhalt: 13,5% | Volym: 750 ml | | Chile, Valle Central, Maule | 99 kr | | | | Vinmakarna på Casillero del Diablo | | | De erfarna vinmakarna på Casillero del Diablo har med Diablo Dark Red skapat en ny och mystisk blend, ett innovativt och förföriskt vin som säkert kommer att bli en favorit bland de svenska konsumenterna. Diablo Dark Red kommer från 10 till 15 år gamla vinstockar som anpassat sig perfekt till det varma klimatet. Druvorna skördas vid en optimal mognadsgrad som ger både fräschör och inslag av mörka frukter och bär. Efter jäsningen lagras vinet på rostade ekfat i 7 månader bland övriga viner i "djävulens vinkällare". Ektonerna balanserar fruktigheten och ger tillsammans med de medelhöga tanninerna ett vin där matchningen blir väldigt bra med rött kött, grillad mat och kryddiga rätter. Druvorna i Diablo Dark Red odlas i vinregionen Maule, 30 mil söder om Chiles huvudstad Santiago. Maule är Chiles äldsta vinregion där vin har producerats sedan 1500-talet. Här råder medelhavsklimat med stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Jordmånen är sedimentsrik på lera och granit vilket skapar förutsättningar för god struktur i vinet. Det kustnära läget ger druvorna svalka samtidigt som soltimmarna är många vilket bidrar med elegans, bra syra och smakrik frukt. | | | | REKOMMENDERAT RECEPT | Kryddglaserad grillad flankstek med tomat, majssalsa, rostad potatis och aioli | | | | | Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet. | | | | Finhackad schalottenlök | 1 st | | | | Kokta eller grillade masjkolvar | 2 st | | | | Finhackad spansk peppar | 1/2 | | | | Steg 1: Koka ihop rött vin, soja, honung, 1 vitlöksklyfta, rapsolja och sesam i några sekunder. Ställ glazen åt sidan. Steg 2: Skär av majskornen och blanda med tomat, lök, ½ vitlök, persilja, spansk peppar och koriander. Blanda med citron och olivolja och smaka av med salt och peppar. Steg 3: Dressa potatisen med olivolja och rosta hel i ugn eller på grillen i ett foliepaket. Steg 4: Blanda majonnäs med 1 ½ vitlöksklyfta. Steg 5: Krydda flanksteken med lite olja, salt och peppar och grilla i en panna eller på grillen (hög värme) tills den fått fin färg. Pensla sedan på glazen och kör klart i ugn eller indirekt värme på grillen tills den når en innertemp på ca 50c. (låt köttet vila minst 15 min) Steg 6: Nu är det dags att servera, tips är att smaka av och göra en sista kryddning med salt och peppar. Köttet skivar du i 1 cm tunna skivor och njut! | | | | Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns. Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören VCT Sweden AB. | | | | | |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar