15 maj 2023

Smaka på "djävulens vinkällare" med nya Diablo Dark Red | Alkoholinformation

Vinskribenter på nätet!
Smaka på "djävulens vinkällare" med nya Diablo Dark Red!

Vad sägs om att utforska "djävulens vinkällare" med den nya Diablo Dark Red? Detta kraftfulla och smakrika rödvin från mytomspunna Casillero del Diablo har tagit vinvärlden med storm de senaste åren och är nu äntligen tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment.

En spännande Syrah-baserad blend som bjuder på en härlig doft av mörk frukt, kaffe och vanilj är det här ett komplext, generöst och fylligt vin som passar perfekt till smakrika och kryddiga maträtter. Och med grillsäsongen runt hörnet är timingen perfekt för att upptäcka denna nya favorit från Chile.
BESTÄLL VINET HÄR
"Generös, mörk & fyllig!" - Vinbörsen April 2023
Redaktionen rekommenderar
"Diablo Dark Red är ett komplext, generöst och fylligt vin som rekommenderas till smakrika maträtter, gärna grillat med något kryddig karaktär."
Diablo
Dark Red, 2021
Artikelnummer: 52245
Alkoholhalt: 13,5%
Volym: 750 ml
Chile, Valle Central, Maule
99 kr
HITTA VINET HÄR
Vinmakarna på Casillero del Diablo
De erfarna vinmakarna på Casillero del Diablo har med Diablo Dark Red skapat en ny och mystisk blend, ett innovativt och förföriskt vin som säkert kommer att bli en favorit bland de svenska konsumenterna.

Diablo Dark Red kommer från 10 till 15 år gamla vinstockar som anpassat sig perfekt till det varma klimatet. Druvorna skördas vid en optimal mognadsgrad som ger både fräschör och inslag av mörka frukter och bär. Efter jäsningen lagras vinet på rostade ekfat i 7 månader bland övriga viner i "djävulens vinkällare". Ektonerna balanserar fruktigheten och ger tillsammans med de medelhöga tanninerna ett vin där matchningen blir väldigt bra med rött kött, grillad mat och kryddiga rätter.

Druvorna i Diablo Dark Red odlas i vinregionen Maule, 30 mil söder om Chiles huvudstad Santiago. Maule är Chiles äldsta vinregion där vin har producerats sedan 1500-talet. Här råder medelhavsklimat med stora temperaturskillnader mellan dag och natt. Jordmånen är sedimentsrik på lera och granit vilket skapar förutsättningar för god struktur i vinet. Det kustnära läget ger druvorna svalka samtidigt som soltimmarna är många vilket bidrar med elegans, bra syra och smakrik frukt.
BESTÄLL VINET HÄR
REKOMMENDERAT RECEPT
Kryddglaserad grillad flankstek med tomat, majssalsa, rostad potatis och aioli

60 min

Medium

5 / 5

4 personer
Denna rätt innehåller en del sötma framförallt från glaze, majs och tomaterna. Aiolin samt noggrann kryddning av framförallt salt bygger bryggan med vinet.
INGREDIENSER
Flankstek 700 g
Honung 2 msk
Vitlöksklyftor 3 st
Diablo red 4 cl
Rapsolja 2 cl
Japansk soja 2 msk
Sesamolja 1 msk
Finhackade tomater 2 st
Citron (saften) 1/2
Finhackad schalottenlök 1 st
Kokta eller grillade masjkolvar 2 st
Kruka persilja 1/2
Kruka koriander 1/2
Finhackad spansk peppar 1/2
Majonnäs 2 dl
Små potatisar 400 g
INSTRUKTIONER
Steg 1: Koka ihop rött vin, soja, honung, 1 vitlöksklyfta, rapsolja och sesam i några sekunder. Ställ glazen åt sidan.

Steg 2: Skär av majskornen och blanda med tomat, lök, ½ vitlök, persilja, spansk peppar och koriander. Blanda med citron och olivolja och smaka av med salt och peppar.

Steg 3: Dressa potatisen med olivolja och rosta hel i ugn eller på grillen i ett foliepaket.

Steg 4: Blanda majonnäs med 1 ½ vitlöksklyfta.

Steg 5: Krydda flanksteken med lite olja, salt och peppar och grilla i en panna eller på grillen (hög värme) tills den fått fin färg. Pensla sedan på glazen och kör klart i ugn eller indirekt värme på grillen tills den når en innertemp på ca 50c. (låt köttet vila minst 15 min)

Steg 6: Nu är det dags att servera, tips är att smaka av och göra en sista kryddning med salt och peppar. Köttet skivar du i 1 cm tunna skivor och njut!
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören VCT Sweden AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar