11 maj 2023

Fräsch och elegant pinot från trendiga Kalifornien | Vininformation

Vinskribenter på nätet!
BESTÄLL VINET HÄR
Kalifornien - delstaten med några av världens bästa pinot noir-viner
Ingen kan förneka vilken betydelse Kalifornien och många av de kultförklarade vinmakarna därifrån haft för hela vinindustrin. Och när de väl får till det så är det enkelt att förstå varför vi ständigt förundras av kaliforniska viner. Det är inte bara cabernet sauvignon som de lyckats med, utan även pinot noir-viner håller absoluta toppklass härifrån.

I fallet med Francis Ford Coppola Santa Barbara Pinot Noir så får man ett vin med elegans och fräschör. Man får de där klassiska pinot-uttrycken som blivit så oerhört uppskattade världen över.

Här har den kultförklarade filmregissören Francis Ford Coppola haft väldigt mycket att säga till om då vinet kommer från den första vingården han köpte. Dessutom bor han kvar på vingården i Santa Barbara då han uppskattar platsen enormt mycket.

Redan på 1970-talet valde han att köpa gården och börja skapa viner som han själv uppskattade. I dag äger han flera vingårdar och är ett erkänt aktat namn inom vinindustrin i USA.
KAN BESTÄLLAS HÄR!
Redaktionen rekommenderar
"En pinot noir från Kalifornien som smakar exakt som en pinot noir från Kalifornien ska smaka, men med det där lilla extra. Det är en kaxig pinot noir från Santa Barbara som tar för sig, men där man samtidigt får en härlig elegans i vinet.

Det här är samtidigt en läskande pinot där man möts av en intensiv bärighet och en uttalad intensitet i doften. Eftersom druvorna till vinet är odlade i ett relativt svalt mikroklimat i Santa Barbara så märks det tydligt av på den höga syran som ger vinet en härlig fräschör. Frukten består av härligt solmogna bär i form av körsbär, mogna jordgubbar och skogshallon som sedan kompletteras av en diskret pepprighet och fräscha örter. En läskande pinot som bjuder på väldigt mycket vin för pengarna."
Francis Ford Coppola
Santa Barbara Pinot Noir, 2021
Artikelnummer: 55980
Alkoholhalt: 13,5%
Volym: 750 ml
USA, Kalifornien, Central Coast, Santa Barbara County
229 kr
HITTA VINET HÄR
Santa Barbaras unika mikroklimat
Santa Barbaras mikroklimat påverkas starkt av California Coastal Mountain Range som sträcker sig från öst till väst. Vingårdarna sveps in i en sval morgondimma varje dag som förlänger druvornas mognadstid och ger dem en naturligt hög syra och stor koncentration.
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Ward Wines AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar