19 maj 2023

Bäst prisad barbera-box från Piemonte, perfekt till det italienska köket | Vininformation

Vinskribenter på nätet!
Kvalitetsklassad och matvänlig box från Piemonte för 239 kr!
Nu kommer äntligen Pietro di Campo Silenzio Piemonte – med smak av solmogna sommarbär, vanilj, choklad och örter. Ett perfekt vin att bjuda på till säsongens alla bjudningar, mingel och grillmiddagar. Finns nu att beställa för 239 kr.

KAN BESTÄLLAS HÄR!
"4 av 5" - Boxtoppen, April 2023

"Bra köp" Kvalitetsklassad, matvänlig box från vackra Piemonte - Vinbörsen april 2023
Redaktionen rekommenderar
"Ett ungt, fruktigt vin med tydliga bäriga toner i doften. Det är färska körsbär, björnbär, blåbär, lakrits och färska örter. I smaken är det en koncentrerad smak där kombinationen av bär och färska örter samspelar på ett snyggt sätt. Ett matvänligt vin som gott och väl visar varför druvan barbera förtjänar att hyllas."
Pietro di Campo
Silenzio Piemonte Rosso
Artikelnummer: 50223
Alkoholhalt: 13 %
Volym: 3000 ml
Italien, Piemonte
239 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR!
Pietro di Campo Silenzio Piemonte kommer från Piemonte som betyder "vid bergets fot" och ligger mycket riktigt vid de italienska alpernas fötter i nordvästra Italien. Vinet är tillverkat på de omtyckta druvorna barbera och dolcetto. Pietro di Campo Silenzio Piemonte bär ursprungsbeteckningen DOC (Denominazione di Origine Controllata) - det näst högsta steget i Italiens vinlagstiftning.

Vinet bjuder på en härlig smak av solmogna sommarbär, söta körsbär, vanilj, choklad och örter och lämnar en härligt lång och rund eftersmak.

Pietro di Campo Silenzio Piemonte passar perfekt till en italiensk charkbricka med parmaskinka, salami, parmesan, mozzarella, oliver och färskt bröd. Servera till en pasta bolognese eller till en krämig salsicciapasta, gärna toppad med lagrad parmesan. Dessutom ett utmärkt vin att servera till smakrika grillrätter eller som sällskapsvin.

Pietro di Campo Silenzio Piemonte finns nu att beställa för 239 kr.
KAN BESTÄLLAS HÄR!
Sugen på lyxigt boxvin – satsa på Piemonte!
När den italienska regionen Piemonte kommer på tal så tänker många direkt på Barolo och Barbaresco. Men på senare år har regionen även börjat producera boxvin av väldigt hög kvalitet där druvan barbera är i fokus, och i dag är man den italienska vinregion som har flest boxviner på Systembolaget. Läs vår senaste artikel nedan.
LÄS HELA ARTIKELN HÄR!
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören The Wine Team Global AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar