10 maj 2023

PRISSÄNKT topprankad Chianti Classico! - Vininformation

Topprankad Chianti Classico kraftigt prissänkt på Systembolaget
Cecchis Chianti Classico Storia di Famiglia 2019 har fått högsta betyg (tre bicchieri) av Italiens mest prestigefyllda vin- och matguide Gambero Rosso och 93 poäng av den internationellt erkände vinkritikern James Suckling. Även hyllat av svenska vinskribenter med trippelfynd på Vinbörsen, 1´a på dryckeslistan.se och FYND av vinkännaren Michel Jamais på vinlegender.se.

✔ Högsta betyg i Italiens vinbibel Gambero Rosso*
✔ Prissänkt till 129 kr från tidigare 169 kr
✔ Billigaste vinet från Chianti Classico i Sverige
✔ Klassiskt vin från klassisk region
✔ Topproducent med hjärta i Chianti Classico

Druvorna till vinet kommer mestadels från Villa Cerna som är en av familjens bästa vingårdar i Castellina i Chianti Classico. Den ligger ca 250 meter över havet och har en alkalisk jordmån innehållande en mängd fossiler då det har varit en gammal havsbotten. Jordmånen passar perfekt för sangiovese och ger underbar mineralitet till vinet. Cecchis numera berömda vinmakerska, Miria Bracali, har med detta vin åstadkommit ett nära perfekt uttryck för ett vin från Chianti Classico och åstadkommit ett elegant balanserat och smakrikt vin med sammetslena tanniner, välbalanserad syra och lång eftersmak. Vinet har härligt intensiv doft med inslag av skogshallon, körsbär, viol, örter och mörk choklad.

Cecchis Chianti Classico Storia di Famiglia 2019 är ett perfekt vin till pastan, pizzan eller hårdostar men också ett vin som kan avnjutas på egen hand eller låta det vila i vinkällaren.

RECENSIONER:

Vinet har erhållit Tre bicchieri vilket är det högsta betyget från Italiens mest prestigefyllda vin- och matguide Gambero Rosso 2022.

93 p James Suckling, august, 2021

Trippelfynd av vinbörsen.se, september 2022

1´a på dryckeslistan.se, vecka 38 2022

"FYND!" av vinkännaren Michel Jamais på vinlegender.se, september 2022
Storia di Famiglia Chianti Classico
Producent: Cecchi
Ursprung: Chianti Classico
Årgång: 2019
Artikelnummer: 73273
Alkoholhalt: 13,5 %
Volym: 750 ml
Pris: 129 kr
Importör: Wine Affair Scandinavia AB
Copyright © 2023 myTaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar