4 maj 2023

Bläckfiskvinet från Sicilien - nu i trelitersbox | Vininformation

Mat- & vin på nätet!
HITTA VINET HÄR
Succévinet från Italien - nu i hållbar trelitersbox
Det mest sålda vita vinet från Italien på flaska heter Crudo. Vinet som även är känt som bläckfiskvinet, har gjort stor succé sedan det lanserades. Nu finns det även i en hållbar trelitersbox.

Direkt när man testar vinet så inser man varför det är så populärt. För om man ska beskriva det på ett enkelt sätt så kan man säga att det är ett oerhört lättillgängligt vin som kan uppskattas av alla. Det är ett perfekt vin till våren och sommaren.
BESTÄLL VINET HÄR
REKOMMENDERAT RECEPT
Bläckfiskpasta med smak av rosmarin och chili

20 min

Mild hetta

5 / 5

Det bästa av allt är att vinet är förvånansvärt matvänliga och passar till fisk- och skaldjursrätter med en liten hetta i sig. Varför inte testa matkreatören Adrian Cederlunds goda recept på bläckfiskpasta med rosmarin och chili ihop med vinet.
TILL RECEPTET
Crudo
Catarratto Zibibbo, 2022
Artikelnummer: 74113
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 3000 ml
Ett fräscht vin där man direkt i doften möts av en subtil kombination av gröna päron och fläder. I smaken är det härliga pärontoner, fräscha flädersmaker och en fin, hög syra som höjer fräschören i hela vinet. Ett perfekt vin till våren eller om du blir sugen på fisk och skaldjur.
223 kr
HITTA VINET I EN BUTIK NÄRA DIG
Crudo - historien om bläckfiskvinet från Sicilien
Hur kommer det sig att det är en bläckfisk som symbol för vinet? Vilken är egentligen kopplingen mellan bläckfisken och medelhavsön Sicilien? Druvorna cataratto och zibibbo var okända tidigare, men är nu populära, hur kommer det sig? Vi ställde oss ett antal frågor och började gräva kring Crudo. Det finns få viner som är lika sammankopplade till ett djur som Crudo är i dag, och det finns en naturlig anledning till det. Här är historien om Crudo - bläckfiskvinet från Sicilien.
TILL ARTIKELN
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Oenoforos Sverige AB.
Receptkort Sverige AB
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar