| REKOMMENDERAT RECEPT | Bläckfiskpasta med smak av rosmarin och chili | | | | | Det bästa av allt är att vinet är förvånansvärt matvänliga och passar till fisk- och skaldjursrätter med en liten hetta i sig. Varför inte testa matkreatören Adrian Cederlunds goda recept på bläckfiskpasta med rosmarin och chili ihop med vinet. | | | | Crudo Catarratto Zibibbo, 2022 | Artikelnummer: 74113 | Alkoholhalt: 12,5% | Volym: 3000 ml | | Ett fräscht vin där man direkt i doften möts av en subtil kombination av gröna päron och fläder. I smaken är det härliga pärontoner, fräscha flädersmaker och en fin, hög syra som höjer fräschören i hela vinet. Ett perfekt vin till våren eller om du blir sugen på fisk och skaldjur. | 223 kr | | | | Crudo - historien om bläckfiskvinet från Sicilien | | | Hur kommer det sig att det är en bläckfisk som symbol för vinet? Vilken är egentligen kopplingen mellan bläckfisken och medelhavsön Sicilien? Druvorna cataratto och zibibbo var okända tidigare, men är nu populära, hur kommer det sig? Vi ställde oss ett antal frågor och började gräva kring Crudo. Det finns få viner som är lika sammankopplade till ett djur som Crudo är i dag, och det finns en naturlig anledning till det. Här är historien om Crudo - bläckfiskvinet från Sicilien. | | | Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept. Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget. Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Oenoforos Sverige AB. | | | | | |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar