12 november 2023

Sätt igång nu!

En hållbar jul!
Julen närmar sig och det är dags att börja tänka på att pynta våra hem. Varför inte göra det på ett hållbart sätt genom att använda secondhand-fynd för att skapa en unik och miljövänlig julstämning? Att handla julpynt på secondhandbutiker är inte bara ekonomiskt fördelaktigt, det minskar också mängden avfall och ger gamla föremål nytt liv.

Börja köpa julpyntet redan idag! Det kan spara dig en massa pengar att slippa handla i sista sekund och då handla på fullt pris i butik. Se till att svänga inom din lokala secondhandaffär eller ta en tur på internet för att hitta ditt personliga pynt! Här är några idéer för att skapa en vacker jul med secondhand-fynd:

1. Ljuslyktor och ljusslingor: Besök din lokala secondhandbutik för att leta efter vackra ljuslyktor och ljusslingor. Gamla glasburkar kan enkelt förvandlas till charmiga ljuslyktor genom att dekoreras med snören, glitter eller färgat papper. Ljusslingor kan hängas längs fönster eller mantlar för att skapa en mysig atmosfär.

2. Vintage julkulor och dekorationer: Ge din gran en nostalgisk touch genom att leta efter vintage julkulor och dekorationer på secondhandbutiker. Gamla trädekorationer, handmålade kulor och glittrande stjärnor kan ge granen en unik charm samtidigt som du minskar ditt koldioxidavtryck.

3. Textilier och dukning: Secondhandbutiker är ofta fulla av vackra textilier som kan användas för att skapa en festlig dukning. Letar du efter en vacker löpare, servetter eller tygbitar för att skapa egna juldekorationer? Secondhand är platsen att leta!

Genom att välja secondhand-fynd istället för nytt julpynt kan du inte bara spara pengar utan också minska din miljöpåverkan. Så varför inte ge det ett försök i år?
7 saker du inte får elda
Allt som brinner kan inte stoppas i braskaminen eller öppna spisen.
Här listar vi saker du inte får elda.
Pyssla en egen julkalender
En enkel julkalender som täcker dagarna i december fram till julafton sätter guldkant på vägen. Och du gör den enkelt efter vår beskrivning.
Förebygga inbrott i huset – här är bästa metoden
Orolig för inbrott? Så här kan du agera för att minska risken för att bli drabbad och skydda ditt hus.– Det är lika mycket inbrott i hus med larm som i hus utan, säger Lina Nilsson på Stöldskyddsföreningen.
Dekorera med ljusslingor – 9 fina tips och idéer
Höj myskänslan hemma eller i trädgården med vackra och stämningsfulla ljusslingor. Här är nio enkla inredningsknep och idéer!
Smarta husmorsknepet: Så rengör du enkelt en vas med smal hals
Blommorna trivs inte i smutsiga vaser, men vissa vaser är verkligen OMÖJLIGA att göra rent ordentligt. I ett videoklipp på Instagram delar en brittisk influencer med sig av ett riktigt användbart husmorsknep. Se hur hon gör rent vaser med smal hals – med hjälp av bikarbonat och ris!
Därför bör du rengöra kaffebryggaren oftare än du tror – testa effektiva husmorsknepet
Smakar kaffet inte som vanligt? Det kan bero på att bakterier, mögel och svamp börjat gro. Så här enkelt rengör du kaffebryggaren med ättika.
Senaste annonserna
SB Online Sweden AB, Vasagatan 13, Stockholm
berit.georgsson.morris@blogger.com, du får detta nyhetsbrev för att du tidigare använt tjänster från oss. Vill du inte längre ha våra uppskattade nyhetsbrev, avanmäl dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar