Premiär för Ruida Domo – den "osötade" Cavan! | | Nyheten Ruida Domo Cava Brut Nature är för dig som vill ha din Cava extra torr och krispigt frisk. Att den är Brut Nature, till skillnad mot exempelvis Brut, betyder nämligen att den är "osötad" och endas innehåller 0,2 g/100ml socker. Att den dessutom kostar 89 kr gör den till den billigaste Brut Nature-cavan. Ruida Domo Cava skapas enligt den så kallade traditionella metoden där man först framställer ett stilla vitt vin och sedan låter det jäsa en andra gång i sin egen flaska i 12 månader. Varje dag under detta år snurras varje flaska ett kvarts varv samtidigt som man sakta vinklar den med halsen nedåt för att få ner jästfällningen i flaskhalsen. Slutligen fryser man ned flaskhalsen varpå jästfällningen skjuts ut innan man sätter på den slutgiltiga korken. Förstå vilket hantverk som ligger bakom detta 89 kronorsvin! Resultatet blir små eleganta bubblor och djup i smaken med en härlig mix av lime, gröna äpplen och vita blommor. Eftersom vinet görs på enbart gröna druvor är den också betecknad som en Blanc de Blancs. Då cavan är friskt som en fjällbäck passar den ypperligt som en aptitretare innan middagen eller som sällskapsbubbel till den stora festen. Matmässigt är skaldjursrätter så som Toast Skagen klockrent med detta vin. Ruida Domo Cava vann nyligen dubbelguld-medalj i den internationella vintävlingen Gilbert & Gaillard. De bästa vinerna föräras med guldmedalj men utöver det får de allra bästa vinerna dubbelguld! DOUBLE GOLD - Gilbert & Gaillard International Wine Competition, oktober 2023. FYND! "Det är precis ett sådant här bubbel som jag alltid vill ha på lut i kylskåpet.", Gunilla Hultgren Karell, Vinbörsen oktober 2023. FYND! Vinboxen, oktober 2023. FYND! "För endast 89 kronor levereras här ett bubbel som både har stil och ursprungskaraktär. Det är riktigt bra gjort", Robert Montgomerie, Vinbörsen oktober 2023. Ruida Domo Cava finns inte i Systembolagshyllan utan kan beställas utan extra kostnad till valfri butik. | | | | |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar