THIS IS THE BOMB APPASSIMENTO | | Gillar du väldigt smakrika och fylliga röda viner? I så fall har vi nöjet att presentera THE BOMB – en smakexplosion från Italien som tack vare Appassimento-metoden ger ett extremt fylligt och kraftigt vin. Att vinet är ekologisk är ju inte helt fel heller. Hemligheten ligger också i en explosiv kombination av extra smakrika druvsorter med välavvägd eklagring, dels på fransk berg-ek, dels på amerikansk vit-ek. Druvorna till THE BOMB odlas i Italiens "klack" Puglia och görs på en blend av 60% Negroamaro, 30% Zinfandel och 10% Cabernet Sauvignon som efter skörd får genomgå den så kallade appassimento-metoden där druvorna får torka innan de pressas, precis som man gör med Amarone. Druvorna blir då mer koncentrerade vilket återspeglas i vinet. Resultatet blir ett intensivt, mustigt och generöst vin med toner av choklad, kaffe och mörka körsbär. På grund av vinets karaktär bör det matchas med maträtter åt det smakrika hållet. Det är utmärkt till peppriga kötträtter, vilt eller varför inte en vodkapasta? Passar också till gott sällskap och en ost- och charkbricka. The Bomb vann nyligen dubbelguld-medalj i den internationella vintävlingen Gilbert & Gaillard. De bästa vinerna föräras med guldmedalj men utöver det får de allra bästa vinerna dubbelguld! Vinet finns inte i Systembolagshyllan utan kan beställas utan extra kostnad till valfri butik. | | | | |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar