13 november 2023

Bäst prissatta Chianti Classico på hyllan - 129 kronor | Vininformation

Vintips på nätet!
HITTA VINET NÄRA DIG
Cecchi Chianti Classico Storia di Famiglia - ett topprankat fynd på hyllan
Cecchi är en av de mest anrika producenterna i Toscana med flera hundra års historia i ryggen. Därför är det fascinerande att en av de mest anrika producenterna även har det bäst prissatta Chianti Classico-vinet på Systembolagets hylla. Det finns nämligen ingen annan producent som har en Chianti Classico som kostar under 129 kronor på den svenska marknaden. Då kanske man som konsument tänker att det här är ett vin där man enbart fokuserar på priset och inte på kvalitén. Där har man fel. För när en av världens mest prestigefulla vinrecensenter, James Suckling, betygsätter Cecchi Chianti Classico Storia di Famiglia så ger han vinet hela 93 av 100 poäng i betyg.

Med andra ord är detta ett vin som får idel höga betyg och som även hyllas av svenska experter. Du får alltså inte enbart den bäst prissatta Chianti Classicon på hyllan, utan du får även ett vin som imponerar både i Sverige men även internationellt.
HÄR HITTAR DU VINET
Omdöme från redaktionen
"En intensiv och fruktdriven Chianti Classico med något utvecklad karaktär. Det här är fortsatt ungt, men du kommer känna igen lite småtorkad frukt. Syran är fin, vinet är strukturerat, har ett fint djup, är balanserat och det är lite småbusigt i längden. För 129 kronor är det här verkligen imponerande. Visar att en riktigt bra Chianti Classico inte måste kosta skjortan. "

Vinbanken, oktober 2023
Storia di Famiglia
Chianti Classico, 2019
Artikelnummer: 73273
Alkoholhalt: 13,5%
Volym: 750 ml
Italien, Toscana, Chianti Classico
129 kr
HÄR FINNS VINET
Miria Bracali - vinmakerskan som tagit Cecchi in i framtiden
1998 klev Miria Bracali in genom dörrarna till den ansedda toscanska producenten Cecchi för första gången. Där och då var hon en av väldigt få kvinnor att få förtroendet som vinmakerska i Toscana. 25 år senare har hon sett hur både industrin men även synen på Chianti Classico förändrats.
LÄS REPORTAGET OM MIRIA BRACALI HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Wine Affair Scandinavia AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar