5 november 2023

Kan man vara försiktig nog?

Reflexer och broddar
Nu när hösten går mot sitt slut och vintern närmar sig med stormsteg, är det viktigt att förbereda sig för den kommande årstiden. Vintern kan vara en vacker tid med snöklädda landskap och mysiga stunder framför brasan, men det kan också vara en utmanande period med kyla och mörker.

Vintern kan innebära utmaningar när det gäller säkerhet, särskilt när det gäller att köra bil. Det är viktigt att vara extra försiktig och förberedd när du ger dig ut på vägarna under vintermånaderna. Se till att ha vinterdäck på din bil och kontrollera regelbundet att de är i gott skick

Utöver trafiksäkerhet är det också viktigt att tänka på säkerheten hemma under vintern. Se till att ha fungerande rökdetektorer och brandvarnare i ditt hem, och kontrollera regelbundet batterierna. Var försiktig med användningen av eldstäder, värmare och levande ljus för att undvika brandrisker.

Och en annan viktig grej, när får man egentligen plocka fram julpyntet? Det råder nämligen delade meningar här på redaktionen...
På med reflexen – dags att rädda liv
Visste du att de flesta trafikolyckor där gående drabbas sker under vintermånaderna i tätbebyggda områden med god belysning? Något som därför bör vara en självklarhet nu när mörkret sköljer över oss är reflexen.
Adventsljusstakar genom tiderna – minns du designfavoriterna?
Att tända ett ljus varje söndag i advent har varit tradition i Sverige i ungefär 100 år. Men utseendet på själva advents­ljusstaken har varierat genom åren.
Julens godaste drink: Polkaglögg
Bjud på en värmande och överraskande god drink till festligheterna i jul. Polkaglöggen är en drink gjord på skogsglögg och kryddad med kanel och rom. Toppa med polkagrisgrädde och servera gärna i ett tjusigt glas.
Smarta mirakelmedlet som gör rent disken i diskmaskinen: "Har aldrig varit så skinande"
Blir disken inte ren i diskmaskinen? Testa beprövade (och billiga) husmorsknepet för skinande ren disk.
Slipp sladdhärvorna med busenkla knepet!
Trött på sladdar som trasslar in sig i allt där hemma? Det finns ett enkelt trick som löser problemet i ett nafs. Så här gör du!
Vårda och laga dina loppisfynd – så tar du hand om 10 vanliga prylar
Fläckar, sprickor och repor? Om du tar hand om dina loppisfynd på rätt sätt håller de längre och ökar i värde. Här får du våra bästa tips för tio vanliga föremål!
Senaste annonserna
SB Online Sweden AB, Vasagatan 13, Stockholm
berit.georgsson.morris@blogger.com, du får detta nyhetsbrev för att du tidigare använt tjänster från oss. Vill du inte längre ha våra uppskattade nyhetsbrev, avanmäl dig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar