17 november 2023

Bästa röda boxen 2023 | Vininformation

Vintips på nätet!
HITTA VINET NÄRA DIG
Bästa röda boxvinerna 2023
Trenden när det kommer till boxviner är väldigt tydlig. Vi ser hur allt fler så kallade premiumboxar dyker upp. Dessa boxar kostar i och för sig lite mer, men innehållet är så pass imponerande att de ofta är hästlängder framför de flesta andra boxarna när det kommer till kvalitet.

När vår vi på Vinbanken skulle utse bästa röda boxen 2023 i en oberoende genomgång av vinerna på Systembolaget, så var det ovanstående vin som kammade hem förstaplatsen. Listan visar dock prov på att det finns massvis av seriösa boxviner med en premiumstämpel. Innehållet i boxarna blir med andra ord bara bättre och bättre, och i just Belguardo Maremma från den anrika familjen Mazzei får vi ett seriöst boxvin från Toscana som håller en extremt hög nivå.
HÄR KAN DU LÄSA HELA TOPPLISTAN
Omdömen från Sveriges vinexperter

Ett ungt och intensivt vin med massvis av smak. Här är det tät frukt bestående av mörka plommon, svarta vinbär, syrliga körsbär, svartpeppar och choklad. Det finns en viss fatkaraktär, men det är den mörka och täta frukten som är i fokus. Det är ett elegant kraftpaket som levererar år efter år, och det finns en anledning till att vinet ofta toppar listorna över bästa röda boxen. Årgång 2022 är ännu bättre än tidigare årgångar, trots inte allt för bra förutsättningar i Toscana. Ett ambitiöst och seriöst boxvin som förtjänar att hyllas. En premiumbox ut i fingerspetsarna som leverera massvis av vin för pengarna.
/Jozo Glavas, Vinbanken oktober 2023
HITTA VINET HÄR
Recept på helstekt oxfilé med hasselbackspotatis och bearnaisesås

Med tanke på att innehållet i boxarna bara blir bättre och bättre så ska man absolut inte dra sig för att faktiskt äta något lite finare ihop med dessa boxviner. Med Belguardo Maremma Marchesi Mazzei 2022 rekommenderar vi något med nötkött. Så varför inte satsa på en helstekt oxfilé med hasselbackspotatis och bearnaisesås. En rätt som är uppskattad av alla och som är enkel att göra. De feta inslagen från bean och proteinet från oxfilén kommer göra att de fruktiga, kryddiga och syrliga inslagen i vinet gifter sig perfekt med rätten. Detta är en riktigt bra matchning!
TILL RECEPTET
Belguardo Maremma
Marchesi Mazzei, 2022
Artikelnummer: 2335
Alkoholhalt: 13,5%
Volym: 3000 ml
Italien, Toscana
369 kr
HÄR FINNS VINET
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Vintedge AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar