15 november 2023

Generös och matvänlig box från Spanien | Vininformation

Vintips på nätet!
HITTA VINET PÅ DITT NÄRMASTE SYSTEMBOLAG
Marc och Thomas - vännerna som skapade succéboxen
De lärde känna varandra för sex år sedan genom sin stora passion för vin. De valde då att skapa ett vin ihop gjort på druvan monastrell, och de gjorde det vid sidan av sina ordinarie heltidsjobb. Marc och Thomas är vännerna som skapade vinet Morra Alta som ett hobbyprojekt. Det intressanta här är att de fortsatt har andra heltidsjobb och att de skapar sina gemensamma viner vid sidan av sina jobb. Vi på Vinbanken fick möjligheten att träffa vännerna Marc och Thomas och höra deras historia om hur de skapade Morra Alta.

Morra Alta är till största del Monastrell och en liten del Syrah från ekologiskt odlade vingårdar på höga höjder i den lilla spanska vinregionen Jumilla. Ett vin som från början var tänkt att buteljeras på flaska men som nu finns i en klimatsmart och hållbar box på alla Systembolag i landet.
LÄS HELA REPORTAGET OM MARC OCH THOMAS HÄR
Omdöme från redaktionen
"Fruktigt och ungt vin med en intensiv, djup och tät mörkbärig doft. Det är mörka plommon, mörka körsbär med en härlig fräsch touch av färska örter och lite mynta. Här finns en tydlig fatkaraktär som smyger sig fram i form av tobak, choklad och vanilj. Ett generöst, fruktigt och väldigt matvänligt vin med ett imponerande djup och en fin balans. Servera till burgundisk gryta eller till vårens första grill. "
Vinbanken, oktober 2023

"En ny årgång har landat av det sydspanska ekologiska Morra Alta från Jumilla som vi finner söder om Valencia. Här stortrivs monastrell, druvan vi även känner under namnet mourvèdre i södra Frankrike och denna box domineras av druvan, uppbackad av en mindre mängd syrah. Vinet är generöst i sitt anslag, med mörkbäriga toner av plommon och körsbär, ceder och örtiga nyanser, blommighet samt kryddiga toner från fatlagringen. Smaken är även den omfamnande med fyllig karaktär, integrerade tanniner och stram men likväl mogen mörk bärfruktighet. Lakritsrot, kryddighet och torkade örter kompletterar och följer med i det långa avslutet. Ett säkert kort i höst och vinter!"
Boxtoppen, oktober 2023
Morra Alta
Monastrell, 2022
Artikelnummer: 13026
Alkoholhalt: 14,5%
Volym: 2000 ml
Spanien, Murcia, Jumilla
199 kr
HÄR FINNS VINET
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Johan Lidby Vinhandel AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar