16 november 2023

Fyndet från Katalonien - 3 liter för 279 kronor | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
HITTA VINET HÄR
En av årets mest hyllade boxar
Under 2023 har exakt 68 nya boxviner lanserats på Systembolaget. Majoriteten av alla dessa nya boxar har lanserats via beställningssortimentet. När vi på Vinbanken nu ska sammanställa året inom kort och se vilka nyheter som stuckit ut på marknaden så kan vi inte sluta reagera på Les Sorts Serra Catalana. Den här boxen kom alltså till Sverige i våras och har sedan dess varit så pass populär att den i dag finns i över 160 butiker runtom i landet.

Det är utan tvekan en av årets stora boxnyheter, och även en av de mest imponerande enligt oss. Och när vi tittar på vad övriga experter säger om boxen så står det klart att vi är långt ifrån ensamma om att tycka att den här katalanska boxen förtjänar sin fyndstämpel rakt igenom.

Vinbörsen, Allt om Vin och vi på Vinbanken har gett boxen en fyndstämpel. Boxtoppen ger den full pott och Dryckeslistan rankar den etta under vecka 25. Med andra ord är detta en box som både uppskattats och hyllats av flera av landets främsta vinexperter.
HÄR HITTAR DU VINET
Senast aktuella omdöme

"Ett mörkfruktigt och kryddigt boxvin med massvis av plommon, björnbär, saftiga blåbär, svartpeppar, choklad och vanilj. En intensiv framtoning där den mörka frukten kompletteras på ett snyggt sätt av syrliga körsbär och en färska örter som ger vinet en fräsch touch. Ett vin som löser en snygg balans mellan mörk frukt och fin syra.
Vinbanken, oktober 2023
Les Sorts
Serra Catalana, 2022
Artikelnummer: 55637
Alkoholhalt: 14%
Volym: 3000 ml
Spanien
279 kr
I DESSA BUTIKER FINNS VINET
Vin för vintermat - en matvänlig box du inte får missa
Kylan sänker sig ner mot minusgrader. Dunjackorna åker fram. Mössorna och handskarna är på. Det är svensk vinter och vi blickar mot de röda, värmande vinerna på hyllan. Och där hittar vi en matvänlig box som funkar utmärkt till vintermat.
LÄS ARTIKELN HÄR
Recept på klassisk sjömansbiff
Det här är en riktig svensk klassiker och en rätt som vi borde värna om. Och ihop med Les Sorts Serra Catalana kommer den här rätten passa oerhört bra. De kryddiga och proteinrika inslagen i rätten kommer gifta sig väl med det syrliga och fruktiga vinet med den uppenbara tonen av svartpeppar. En riktigt bra mat- och vinmatchning.
TILL RECEPTET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Terrific Wines AB.
receptkort.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar