20 november 2023

NYHET! Världspremiär från anrika baroloproducenten Fontanafredda! | Vininformation

Vinskribenter på nätet
Fontanafredda lanserar boxvin!

Vill ge en rättvis bild av Piemonte
KAN BESTÄLLAS HÄR
Fontanafredda, ett av Italiens mest anrika vinhus, har en stolt historia som sträcker sig över mer än 160 år. Deras Barolo är välkänd för många av oss svenskar, då det var den första Barolon som började säljas i Sverige. Den har nu funnits på Systembolagets hyllor i hela 68 år.

De senaste åren har Fontanafredda varit en föregångare för Piemontetrenden i Sverige. Fontanafredda tar nu ett nytt steg och lanserar en 3-liters box. Det här vinet återspeglar Fontanafreddas åtagande för äkta ursprungstypicitet och enastående kvalitet. En rik och fruktig doft, ackompanjeras av delikata toner av ek. Nebbiolo-druvan bidrar till att ge vinet en extra dimension av komplexitet och nyansrikedom.

– Det finns en historia bakom ränderna. Det finns en berättelse bakom vinet. Vi gör vinet på de druvorna som vi känner till bäst, och vi gör det enligt samma stil som vi alltid gjort vin på. Vi uttrycker potentialen och rikedomen i vinerna, och vi har aldrig velat förändra vår stil. Vi vill få folk att inse vad Piemonte erbjuder, berättar Roberto Bruno som är VD på Fontanafredda.
KAN BESTÄLLAS HÄR
Redaktionens recension

Ett ungt, fräscht och mörkfruktigt vin med en imponerande syra och fräschör. Doften bjuder på en viss fatkaraktär med plommon, svarta vinbär, färska örter, en grön ton, kryddnejlika, choklad och kaffe. Ett seriöst boxvin som imponerar. Det som är allra mest imponerande är balansen mellan den intensiva frukten och den härligt höga syran som ger vinet dess fräschör. Välgjort och charmigt!

- Vinbanken November 2023
Fontanafredda
Piemonte Barbera Nebbiolo, 2022
Artikelnummer: 54893
Alkoholhalt: 14 %
Volym: 3000 ml
Italien, Piemonte
289 kr

Strävhet

Fyllighet

Fruktsyra

BESTÄLL VINET HÄR
"FYND! Modernt från Piemonte!"
- Gunilla Hultgren Karell, Vinbörsen, Oktober 2023


"5/5 Full pott!"
- Boxtoppen.se, Oktober 2023


"LYSANDE VAL! Den balanserade strävheten och den härligt friska syran tillsammans med skinande piemontesisk frukt gör det svårt att tro att det här är ett boxvin."
- Vinhyllan, Oktober 2023


"Höga ambitioner och höga smaker i denna blend från Piemonte och erkända Fontanafredda."
- Dryckeslistan, November 2023



KAN BESTÄLLAS HÄR
Vinhuset som grundades av en italiensk kung!
Det finns idag 13 boxviner på Systembolaget där den italienska regionen Piemonte står som ursprung. Inom kort kommer boxvin nummer 14 lanseras, och bakom det står ingen mindre än den anrika producenten Fontanafredda med 160 års vinhistoria i ryggen. Vinhuset grundades av ingen mindre än Viktor Emanuel II år 1858 och bara tre år senare blev han krönt till Italiens första kung efter att ha lyckats ena landet efter flera århundranden av splittring, stridigheter och krig.

Det var dock först när kungens son tog över Fontanafredda som det började hända saker kring vinerna. Med hjälp av sina kontakter runtom i Europa lyckades han utveckla vinerna och förfina dem till en helt ny nivå.

Läs hela vår artikel om Fontanafredda nedan!
LÄS HELA ARTIKELN HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Enjoy Wine & Spirits AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar