7 november 2023

Årets bästa röda vin 2022 enligt Munskänkarna | Vininformation

Vintips på nätet!
HITTA VINET NÄRA DIG
Ett vin från en enskild vingård i Priorat
Priorat är fortsatt ett av de mest eftertraktade vinområdena i hela världen. Det märks dock även på priserna på vinerna härifrån. Det senaste decenneiet har de sjutit i höjden och många konsumenter har börjat vända blickarna åt andra områden på grund av att vinerna härifrån helt enkelt är lite väl dyra. Men det går fortsatt att hitta fynd från Priorat. När Munskänkarna år 2022 skulle utse sina bästa viner, där Spanien var temat för året, så var det vinet Finca El Puig som kammade hem förstaplatsen och därmed titeln "Årets bästa röda vin 2022".

Finca El Puig är producerat på den klassiska Priorat-jordmånen licorella, och druvorna kommer från bara en vingård, vilket gör det till ett så kallat single vineyard-vin-.
HÄR HITTAR DU VINET
Omdöme från redaktionen
"En spansk juvel som är så oerhört snyggt gjord att den egentligen borde kosta en bit mer än så här. Här får man en tydlig fatkaraktär direkt i doften och den kompletteras av såväl skogshallon, lila frukt, en liten rökighet, mörka syrliga körsbär, bigarråer, svartpeppar, färska örter, choklad och vanilj. Detta är pompöst men på ett så oerhört snyggt och balanserat sätt. Ett Priorat-vin som visar att det går att få tag på extremt bra viner till priser under 300 från Priorat. Servera till en grillad pluma iberico med en getostkräm. "

Vinbanken, november 2023
Finca el Puig
2021
Artikelnummer: 2737
Alkoholhalt: 14,5%
Volym: 750 ml
Spanien, Katalonien, Priorat
269 kr
HÄR FINNS VINET
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören Vinunic AB.
vinbanken.se
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar