28 augusti 2022

Vinbrev 34 | Därför höjer Systembolaget priserna

Oberoende vinskribenter på nätet
O m några veckor kommer vi på Vinbanken arrangera en unik vinprovning där du som prenumerant på vårt nyhetsbrev kan delta. I nästa veckas nyhetsbrev kommer vi skicka med en länk där du kan anmäla dig. Missa inte det!

Nästa vecka, närmare bestämt 1 september, höjer Systembolaget priserna med i genomsnitt 1,9 procent på sina produkter. Vi har tagit oss ett snack med sortimentschefen Ulf Sjödin om vad prisökningen beror på. Det kan du läsa om här nedan.

Sedan har vi även firat internationella pinot noir-dagen genom att lista fem viner från olika delar av världen. I den här veckans vinbrev kommer du också kunna läsa recensioner och betyg på den stora lanseringen i tillfälligt sortiment.

Trevlig läsning!
Jozo Glavas
Vinbankens samarbetspartners tipsar
TILL SYSTEMBOLAGET
Bäst i test vecka 34
Vinbanken
Det är fyra högintressanta viner som vi hittar i beställningssortimentet den här veckan. Bland annat är det två riesling-vine och två franska röda. Samtliga får höga betyg av Christian Stojkovic.
BÄST I TEST
Tips på fem pinot noir-viner
Vinbanken
Förra veckan var internationella pinot noir-dagen och det firar vi med att tipsa om fem viner gjorda på druvan från olika länder. Då märker man hur olika karaktär och stil vinerna får beroende på ursprung.
TIPS PÅ PINOT NOIR
Därför höjer Systembolaget priserna 1 september
Vinbanken
Inom kort kommer priserna på Systembolaget höjas. Vi har gjort en lång intervju med sortimentschefen Ulf Sjödin som förklarar vad höjningen beror på.
REPORTAGE
Mumsiga röda viner för verandahänget
Vinbanken
Att sitta och njuta på verandan nu när hösten närmar sig är lite av en lyx. Därför har vi tagit fram ett antal mumsiga röda viner som passar perfekt till verandahänget.
MUMSIGA RÖDA VINER
Tips på viner för den tunna plånboken
Vinbanken
Att hitta de mest prisvärda vinerna är en utmaning för alla. Vi har därför tagit fram en lista på viner som vi anser är prisvärda och som kostar under 100 kronor.
BILLIGA VINER
Fontanafredda lanserar 40 år gammalt vin
Vinbanken
Hur kommer det sig att Fontanafredda valde att lansera en Barolo från 1982 förra veckan. Vi har intervjuat importören bakom lanseringen om orsaken.
ARTIKELN
Gorgonzolapasta med kantareller
Vinbanken
Vi kan inte undvika att fokusera på kantareller nu på hösten. Adrian Cederlund har den här veckan lagat en krämig pasta med gorgonzola och kantareller.
RECEPT OCH VINTIPS
Vinköplistan 34 - fokus på Spanien
Vinbanken
Det är fokus på Spanien i den här veckans vinköplista. Bland annat kommer du kunna hitta ett vin som lanseras i tillfälligt sortiment 26 augusti.
VINKÖPLISTAN
Tillfälligt sortiment 26 augusti
Det är en rejäl lansering i tillfälligt sortiment 26 augusti. Och hela sex viner får faktiskt Christian Stojkovics fyndstämpel. Bland annat kommer du hitta ett vin från den ikoniska spanska vinmakaren Raul Perez som får otroligt höga betyg. Men veckans mest prisvärda vin är ett riesling som kostar en bra bit under 200 kronor.
RÖDA VINER
VITA VINER
MOUSSERANDE VINER
Vinbankens samarbetspartners tipsar
Riesling, barbera och ett österrikiskt rött gjort på blaufränkisch och zweigelt. Det är tre imponerande viner med helt olika karaktär som vi har med den här veckan.

Heinrich
Biodynamic Red, 2019

Luca Bosio
Barbera d'Asti, 2021

YOKO
Riesling, 2020

Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar