21 augusti 2022

Vinbrev 33 | Vin från 1982 lanseras på Systembolaget

Oberoende vinskribenter på nätet
Ä r det bara jag eller längtar man inte efter höstens myskvällar lite? Ni vet när löven börjar falla, färgerna är helt otroliga, råvarorna i delikatessbutikerna är purfärska och de lite kraftigare röda vinerna börjar dominera igen.

Även om hösten närmar sig så är det fortsatt sommar, och en här veckan kommer du bland annat kunna läsa om en unik vinproducent från Spanien som alltid vågat gå sin egen väg. Dessutom kan du läsa recensionen av det 40 år gamla vinet som lanseras i det tillfälliga sortimentet.

Trevlig läsning!
Jozo Glavas
Bäst i test - Systembolagets beställningssortiment
Vinbanken
Xavier Vignon och hans vinserie Arcane får en hel del uppmärksamhet den här veckan av Christian Stojkovic. Den franska vinmakaren har verkligen imponerat med sina viner och får återkommande fina betyg.
BÄST I TEST
Xavier Vignon: Dessa druvor hade jag odlat i Sverige
Vinbanken
När vi träffade Xavier Vignon i höstas så ställde vi bland annat frågan; Vilka druvor hade du odlat i Sverige om du fick en hektar land? Svaret var aningen oväntat men samtidigt väldigt intressant.
INTERVJUN
Telmo Rodriguez - producenten som går mot strömmen
Vinbanken
När trenden pekat åt ett håll så har Telmo Rodriguez blickat åt det andra hållet. När internationella druvor dominerat så har Telmo alltid haft fokus på det spanska ursprunget.
REPORTAGE
Goda val bland vita fasta nyhetsviner
Vinbanken
Elke Jung har tagit fram ett antal vita viner som passar alldeles utmärkt nu i augusti och i september. Det är viner som bland annat skulle funka riktigt fint till kräftskivan och skaldjurssäsongen som vi är inne i.
GODA VITA VINER
Kycklingtacos med majssalsa och chipotle
Vinbanken
Tacos går att göra i så oändligt många olika former och varianter. Har du nånsin testat kycklingtacos med majssalsa och chipotle? Då är det kanske dags!
RECEPT OCH VINTIPS
Vinköplistan 33 - rött lagringstips som lördagsvin
Vinbanken
När vi listar vinerna du kan dricka i helgen så kommer du bland annat mötas av ett rött vin som du även kan lagra och ha i källaren ett bra tag.
VINKÖPLISTAN
Tillfälligt sortiment 19 augusti
Vi har recenserat och betygsatt samtliga viner i lanseringen av tillfälligt sortiment. Som ni ser nedan så har Christian Stojkovic hittat fem viner som han vill tipsa om lite extra mycket. Bland annat kommer du kunna läsa om ett spanskt vin som får riktigt bra betyg och som kostar 219 kronor. Du kommer även kunna läsa om det 40 år gamla vinet, från 1982, som lanseras.
VITA OCH MOUSSERANDE VINER
RÖDA VINER
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar