7 augusti 2022

De bästa recepten på skaldjur just nu

De bästa recepten på nätet just nu

Skaldjur för hela slanten

Kräftfisket drar igång i Sverige traditionellt sett 7 augusti, och då börjar även den stora skaldjurssäsongen i landet. Även om vi äter räkor för fullt under hela sommaren så kan ingen förneka att augusti månad är den stora skaldjursperioden. Därför har vi samlat en hel del recept och vintips på vad som höjer upplevelsen om du blir sugen på skaldjur den närmaste tiden.

Smaklig spis!
Taittinger
Brut Vintage, 2015
Artikelnummer: 7871
Alkoholhalt: 12,5%
Volym: 750 ml
En prisvärd årgångschampagne som går lika bra att drickas nu som den går att lagra i ytterligare några år. Från ett av de mer anrika champagnehusen får vi det här vinet som passar alldeles utmärkt till de flesta formerna av skaldjur. Testa gärna en flaska på kräftskivan eller till ostronen.
629 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Vinkokta blåmusslor
Vinbanken
Blåmusslor är en helt otrolig rätt som faktiskt är mycket enklare att laga än vad man tror. I kombination med persilja, vitlök, grädde och vitt vin så får man en komplett skaldjursrätt.
VINKOKTA BLÅMUSSLOR
Hemmagjord aioli
Landleys kök
Frågan är om det finns någon dipp eller något tillbehör som passar lika bra till skaldjur som aioli. Vi tror inte det. Varför inte imponera med en hemmagjord aioli.
AIOLI
Västerbottenostpaj med kantareller och löjrom
Ica
När det blivit dags för kräftskivan så måste man ha minst en paj där, och då ska det givetvis vara en västerbottenostpaj. Här toppar vi den med kantareller och löjrom.
VÄSTERBOTTENOSTPAJ
Dukningstips inför kräftskivan - så gör du det snabbt
Köket
Den tråkigaste biten med kräftskivan måste vara att duka av och diska allt. Den näst tråkigaste biten måste vara att duka, då det tar så lång tid.
DUKNINGSTIPS
Rökta räkor
Köket
Att ha färska räkor på bordet när det är sensommar är otroligt gott. När det kommer till rökta räkor så antingen gillar man dem eller så väljer man bort dem. Men ge dem en chans.
RÖKTA RÄKOR
Ostron med schalottenlök
Zeta
Ostron är helt otroligt gott som förrätt. Det är kanske inte det vanligaste tillbehöret till en kräftskiva, men på sommaren så får man faktiskt unna sig ett och ett annat ostron. Gärna med schalottenlök.
OSTRON
Vispad creme fraiche med krasse och rom
Allt om mat
Ett annat underskattat tillbehör, och som höjer matupplevelsen, är vispad creme fraiche med krasse och rom. Testa gärna på nästa kräftskiva.
VISPAD CREME FRAICHE
Fräsch citroncheesecake som höjer upplevelsen
Arla
Som avslutning till de flesta skaldjuren passar något syrligt alldeles utmärkt. Varför inte en härlig citroncheesecake som har den där syran som man vill ha.
CITRONCHEESECAKE
Vinbanken tipsar
Om du kanske inte är sugen på en champagne till skaldjur så kan du alltid välja ett stilla vitt vin. Här nedan tipsar vi nämligen om en fin riesling som passar utmärkt till skaldjuren som serveras.
Champagne till skaldjur - så ska du tänka
Vinbanken
Champagne är det givna valet till skaldjur för många. Hur ska man tänka när man väljer champagne till skaldjur, och vilket är egentligen det bästa valet?
LÄS MER
YOKO
Riesling, 2020
Systembolaget
Ett krispigt vitt vin med fin frukt och en gnutta sötma som gifter sig väl med de söta räkorna och den lilla sötman som också finns i kräftor. En oerhört prisvärd riesling.
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar