9 augusti 2022

Prisvärd champagne som passar utmärkt till skaldjur

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
En oerhört fin champagne som passar perfekt till skaldjur
- Vinbanken, Augusti 2022
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Tips från redaktionen
Taittinger är ett av världens mest anrika och välkända champagnehus, och man förstår varför när man testar deras årgångschampagne från 2015. Man förstår varför nobelbanketterna ofta fylls av Taittinger, då man får ett oerhört elegant vin som passar utmärkt till alla typer av skaldjur. Testa gärna ihop med ostron eller säsongens skaldjur.
Taittinger
Brut Vintage, 2015
Artikelnummer: 7871
Alkoholhalt: 12,5 %
Volym: 750 ml
"Här får vi exakt det som vi är ute efter när vi letar efter en bra champagne till skaldjur."
629 kr

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Att champagne är det perfekta valet till skaldjur kan nog de flesta hålla med om. Men det går faktiskt att göra misstag även när man ska välja champagne. Det viktigaste är att man utgår från smakerna som finns i skaldjuren man ska äta. Ofta finns där en härlig portion av syra och även en gnutta sötma, och just därför blir champagne det perfekta och naturliga valet.

I Taittingers årsgångschampagne från 2015 får vi en elegant champagne med de där tonerna man vill ha i en champagne. Man får den där fina moussen, den där bördigheten, den höga syran, den ihållande eftersmaken och den uppenbara frukten. Det är faktiskt skillnad på champagne och champagne, och i det här fallet får vi en champagne som är oerhört prisvärd och som lever upp till sitt goda rykte.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Champagne till skaldjur - så ska du tänka

TILL ARTIKELN
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Anora Sweden AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar