23 augusti 2022

"Ett riktigt elegant vin" | 10X av 10X | Förläng sommaren med en frisk och generöst fruktig riesling | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Förläng sommaren med en frisk och generöst fruktig riesling!
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Tips från redaktionen
YOKO Riesling är ett riktigt spännande val till alla typer av asiatiska rätter med hetta. Matcha exempelvis vinet med en rätt som "Fish taco med mangosalsa och chipotlemajonnäs" precis som Vinbankens matkreatör Adrian Cederlund. En riktig smaksuccé!
10X av 10X
"Ett riktigt elegant vin. Rekommenderas!"

YOKO
Riesling, 2020
Artikelnummer: 52967
Alkoholhalt: 12 %
Volym: 750 ml
Tyskland, Pfalz
129 kr

Fyllighet

Sötma

Fruktsyra

Riesling är en druva som bjuder på allt man vill ha i ett riktigt sommarvin med generös frukt och stor fräschör. I YOKO Riesling har man låtit en balanserande sötma runda av vinets naturligt höga syra i en stil som är halvtorr och smakrik, utan att upplevas som för söt.

Det här gör YOKO Riesling till ett perfekt vin för sensommarkvällarnas balkonghäng, kräftskivor och picknickar – alla tillfällen när man vill dricka något som är både friskt och smakrikt.

YOKO Riesling kommer från Pfalz, en av de största och bästa regionerna för riesling i hela Tyskland. Här skiner solen mer än i något annat rieslingområde, vilket ger vinerna en extra skjuts i frukten.

Den generösa frukten gör också YOKO Riesling till ett fantastiskt matvin, och inte minst då till mat med lite hetta, som rätter från de populära asiatiska köken. Den rika smaken och den lilla avrundade sötman matchar fint den smakrika och ibland kryddheta maten där andra viner går bet.

Det spelar egentligen ingen roll om det är återsamling med vännerna efter semestern, kräftkalas eller en enkel take away-middag från asiaten på hörnet på gång. I augusti passar det fint med en YOKO Riesling.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Fish taco med mangosalsa och chipotlemajonnäs

TILL RECEPTET MED VINTIPS
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Anora Sweden AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar