31 augusti 2022

Efterlängtad NYHET från kvalitetsområdet Piemonte, Italien! | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Uppföljaren till succévinet är här!
TILL SYSTEMBOLAGET!
BRA KÖP! -Vinbörsen, Eva Weckström augusti 2022

4 av 5 poäng, Boxtoppen augusti 2022
Redaktionen rekommenderar
Kyckling, fläsk- och nötkött samt grillade grönsaker är några av favoriterna att slänga på grillen med Piemonte Rosso!
Enzo Bartoli
Piemonte Rosso, 2021
Artikelnummer: 57652
Alkoholhalt: 14%
Volym: Box 2 L
Italien, Piemonte
199 kr
BESTÄLL VINET HÄR!
NYHET från kvalitetsområdet Piemonte, Italien!
Piemonte Rosso är ett ursprungstypiskt vin gjort på druvsorterna Barbera och Dolcetto som ger vinet en fruktig charm som passar såväl till vardag som helgens festligheter. Planerar du att bjuda på italienskt så behöver du inte leta längre, Enzo Bartoli Piemonte Rosso representerar det bästa från Italien och Piemonte fyllt i en snygg och smakfull bag-in-box redo att bjuda gästerna på.

Druvorna skördas från särskilt utvalda lägen i norra Italien, Piemonte som översatt betyder "vid foten av berget", här finns ett klimat som passar perfekt till de lokala druvsorterna som används för att framställa vinet. Från ett majestätiskt landskap som ger enastående viner i världsklass.

Enzo Bartoli Piemonte Rosso har en tydlig doft av körsbär, viol, skogshallon, blåbär och örter. Smaken är medelfyllig och elegant med en tydlig fruktighet samt nyanserade ekfatstoner. Blåbär, skogshallon, mörka körsbär, vinbär och en touch av vanilj som mynnar ut i ett långt och trevligt avslut. Tanninerna är mjuka men tydliga och integreras väl med den höga syran som ger vinet dess fräschör och gör vinet så väl anpassat till mat, inte bara till det italienska köket.

Servera till pasta med tryffel, pizza eller ragù. Även i Italien går grillarna varma, kyckling, fläsk- och nötkött samt grillade grönsaker är några av favoriterna att slänga på grillen med Piemonte Rosso! Ställ gärna fram en fräsch sallad med buffelmozzarella för att matcha syran i vinet. Vinet finns att beställa på Systembolaget.se
BESTÄLL VINET HÄR!
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Lively Wines Sweden AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar