21 augusti 2022

Höstens roligaste recept

De bästa recepten på nätet just nu

Mustiga höstrecept för alla

Vi tar sikte mot hösten och de alla varma och goda rätterna man snabbt och enkelt kan laga. Vi har även lite fokus på höstens bär och vad som är i säsong just nu.

Här nedan kommer du bland annat hitta två recept på mustiga grytor som passar perfekt nu till hösten. Men du kommer även kunna hitta spännande och intressanta recept som är lite trendiga när det vankas höst.

Smaklig spis!
Kycklingtacos med majssalsa och chipotle
Vinbanken
Kycklingtacos är en familjefavorit året om, men just den här varianten passar utmärkt på hösten. Med sin rökighet från chipotlen och krämigheten från majssalsan, så får man en fantastisk variant på tacos.
KYCKLINGTACOS
Klassisk boeuf bourguignon med rökt sidfläsk
Arla
Om du tycker det är jobbigt att uttala namnet på den franska rätten så går det minst lika bra att säga burgundisk gryta. Oavsett uttal så kommer du få en härlig höstgryta gjord på nötkött, svamp och sidfläsk.
BOEUF BOURGUIGNON
8 nyttiga bär att ta vara på nu i höst
Land
Det är svårt att hålla koll på vilka bär som går att äta och vilka som inte går att äta. Här kan du läsa om åtta nyttiga bär som du kan hitta i de svenska skogarna på hösten.
LÄS MER HÄR
One pot lasagne på 45 minuter - allt i samma panna
Zeta
Lasagne är otroligt gott men ibland tar det lite väl lång tid att laga. Här får du ett recept där lasagnen inte tar mer än 45 minuter och allt görs dessutom i samma panna.
ONE POT LASAGNE
Zucchinibiffar med pommes och snabb bea
Coop
Rotfrukter är också något som är i säsong under hösten. Zucchini är en av de mer underskattade rotfrukterna. I det här receptet får du goda zucchinibiffar med pommes.
ZUCCHINIBIFFAR
Mustig höstgryta med creme fraiche
Coop
Om man inte gillar burgundisk gryta så finns det väldigt många andra varianter på höstgrytor som man kan laga. Här får du en fin variant med grönsaker och creme fraiche.
MUSTIG HÖSTGRYTA
Råmixade svarta vinbär
Landleys kök
Svarta vinbär kan dyka upp så tidigt som mitten av sommaren. Vad ska man då göra med dem? Jo, varför inte remixa dem eller göra en gelé.
SVARTA VINBÄR
Bakade plommon med mynta
Ica
Plommon, getost och mynta. Den kombinationen kan inte gå fel. Smaklökarna kommer få arbeta febrilt och de kommer älska det. En magisk kombination.
BAKADE PLOMMON
Vinbanken tipsar
Om du nu får för dig att laga boeuf bourguignon så är vinet en viktig faktor. Här nedan hittar du en artikel på tio röda viner som passar utmärkt till den burgundiska grytan. Vi tipsar även om dessertviner som passar till olika typer av desserter, som till exempel bärdesserter.
Topp 10 röda viner till boeuf bourguignon
Vinbanken
Tio röda viner som passar alldeles utmärkt till den burgundiska grytan. Dessutom är vinerna i olika prisklasser.
LÄS MER
Dessertvin - tre viner som passar till olika desserter
Vinbanken
Om du blir sugen på en bärig dessert så finns det få saker som passar lika bra som ett dessertvin.
TIPS PÅ DESSERTVINER
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar