28 augusti 2022

Gör dina egna tapas

De bästa recepten på nätet just nu

Enkla och goda tapasrecept från hela världen

Trenden är tydlig inom restaurangvärlden. Det mesta i dag handlar om så kallade mellanrätter där man som större sällskap ska dela allt. Vi vill dock snarare fokusera på smårätterna. Om man ska bjuda hem vänner så är det alltid uppskattat med lite småplock och olika typer av rätter.

Det blir mer avslappnat och man kan småäta lite hela tiden samtidigt som man har kul. Därför tipsar vi om några av de godaste och enklaste tapasrecepten som finns där ute. Du ska inte behöva gå ut och äta för att få en bra tapasupplevelse.

Smaklig spis!
Receptkorts samarbetspartners tipsar

TILL SYSTEMBOLAGET
Vitlöksfrästa chiliräkor
Arla
Detta kan nog vara en de mest uppskattade tapasrätterna, vilket är enkelt att förstå med tanke på hur gott det är. Rejält med chili, rejält med vitlök och sen smarriga vannameiräkor. Testa detta!
CHILIRÄKOR
Friterade oliver med ädelost
Tasteline
Har du någonsin testat friterade oliver? om inte, så är det kanske dags nu. Du kommer bli förvånad över hur otroligt smakrikt, gott och enkelt det är. Välj mängd ädelost beroende på hur mycket smak du vill ha.
FRITERADE OLIVER
Enkel tomatsallad med buffelburrata
Köket
Tapas består ofta av rätter med mycket olja och som är friterade. Då är det alltid gott med något lite fräschare som bryter av rejält. Och exakt det får vi i den här rätten.
ENKEL TOMATSALLAD
Pimiento de padrón - klassiska padrones med flingsalt
Coop
Detta är nog en av de mest klassiska tapasrätterna där ute. Padrones med olivolja och flingsalt. Enkelt, smidigt och perfekt på tapasbordet.
PADRONES
Vitlöksfrästa champinjoner med persilja
Tasteline
Självklart måste vi ha med svamp på tapasbordet. I det här fallet champinjoner som har fräst i vitlök. Ännu en enkel tapasrätter som inte kan gå fel.
CHAMPINJONER
Pincho med chorizo, olivolja och kesella
Arla
En relativt okänd tapasrätter i Sverige, även om många säkert känner igen namnet. Små brödbitar med spansk chorizo och kesella som blandats med olivolja.
PINCHO MED CHORIZO
Gorgonzolapasta med kantareller
Vinbanken
Kanske inte en tapasrätter i dess rätta bemärkelse, men en rätt som passar utmärkt om man vill ha en lite större rätt bland tapasen. Krämig och smakrikt deluxe.
GORGONZOLAPASTA
Chokladtapas med jordgubbssalsa
Ica
En tapasmiddag är inte en riktig tapasmiddag utan en dessert. Och här får vi den perfekta desserten efter att man smaskat i sig några goda tapas.
CHOKLADTAPAS
Redaktionen tipsar
Att välja vin till tapas är aldrig enkelt då det är så otroligt många olika råvaror och smaker som samsas på bordet. Vi har därför valt ut tre olika viner med helt olika karaktär där alla passar på sitt eget sätt vid tapasbordet.

YOKO
Riesling, 2020

Luca Bosio
Barbera d'Asti, 2021

Heinrich
Biodynamic Red, 2019

Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar