7 augusti 2022

Vinbrev 31 | Vin till tryffelpasta

Oberoende vinskribenter på nätet
T omas Ledin ljög inte när han sjöng att sommaren är kort. Plötsligt sitter vi här och det är augusti månad och man undrar vad som egentligen hände med sommardagarna och de svala kvällarna. Innan vi vet ordet av så kommer hösten vara här och sommargarderoben kommer knuffas allt längre in i mörkret.

Vi deppar dock inte ihop utan vi har tagit fram en lista på vilka viner som passar bäst till en hederlig tryffelpasta. Vi tar även en tripp genom mäktiga Bourgogne där Elke Jung besökt en hel del producenter.

Trevlig läsning!
Jozo Glavas
Bäst i test vecka 31 - beställningssortimentet
Vinbanken
Christian Stojkovic har den här veckan testat fyra viner i beställningssortimentet som han anser är värda uppmärksamhet. Av dessa fyra så får tre fyndstämpeln av honom.
BÄST I TEST
Vin till tryffelpasta - tips på tre viner som passar riktigt bra
Vinbanken
Tryffel i allmänhet och tryffelpasta i synnerhet har blivit rejält trendigt på senare år. Men vad ska man egentligen dricka till den populära pastarätten?
VIN TILL TRYFFELPASTA
Vin till ostron - vilket vin ska man egentligen välja?
Vinbanken
Ostron är för många den perfekta förrätten. Det är en speciell känsla när munnen nås av sältan och texturen av ett ostron. Vi har tagit fram en lista på tre viner.
VIN TILL OSTRON
Domaine de la Sœur Cadette - en resa genom Bourgogne
Vinbanken
Elke Jung har rest genom Bourgogne och träffat en hel drös med intressanta producenter. Hela hennes serie från Bourgogne kan du hitta på hemsidan.
EN RESA GENOM BOURGOGNE
Vinkokta blåmusslor
Vinbanken
Adrian Cederlund har den här veckan fixat ihop en perfekt sommarrätt, nämligen blåmusslor i vin, grädde, persilja och vitlök.
RECEPT OCH VINTIPS
Vinköplistan 31
Vinbanken
I den här veckans Vinköplista har Elke Jung vänt blickarna åt bland annat det österrikiska hållet.
VINKÖPLISTAN
Redaktionen tipsar
Här nedan kan du hitta två viner med olika karaktär men som båda passar bra till året om. En fin årgångschampagne som verkligen sticker ut med sin förpackning. Eller varför inte är krispig riesling som passar perfekt till sensommarens svala kvällar.
Champagne Taittinger Brut Vintage – Giftbox 2015
Systembolaget
2015 var ett knepigt år för många champagnehus, men för Taittinger blev det ett lyckat sådant. Årgångschampagnen från Taittinger håller väldigt hög klass och har en riktigt fin lagringspotential.
BESTÄLL VINET HÄR
YOKO
Riesling, 2020
Systembolaget
Yoko är en krispig riesling med otroligt fin syra som passar alldeles utmärkt till lite hetare asiatiska rätter. Man skulle kunna beskriva vinet som ett riktigt bra svalkande vin ihop med mat.
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar