14 augusti 2022

Vinbrev 32 | Brittiskt bubbel når nya höjder

Oberoende vinskribenter på nätet
I nnan vi vet ordet av det så har sommaren kommit tillbaka och gjort sig påmind i stora delar av landet med en ihållande värme. Det hindrar dock inte oss från att blicka framåt mot den kulinariska höjdpunkten på året; hösten.

Det är skaldjur, det är svampar, det är bubbel, det är rödvin. Om det är någon årstid som sticker ut rent mat- och vinmässigt så är det nog hösten. Alla råvaror som är i säsong, alla rätter som smakar gudomligt gott. Därför har vi den här veckan fokus på lite hostiga svamprätter i Vinbrevet.

Trevlig läsning!
Jozo Glavas
Tips på brittiskt bubbel i det beställningssortimentet
Vinbanken
Den här veckan är det enbart fokus påminner brittiskt bubbel i beställningssortimentet. Enligt Christian Stojkovic så håller vinerna hög klass.
BRITTISKT BUBBEL
Vin till kantareller - tips på flera viner
Vinbanken
Den fina tiden på året när man letar efter skogens guld är nu här. Men vad ska man egentligen dricka till olika typer av kantarellrätter?
VIN TILL KANTARELLER
Dags för kräftskiva - vad ska man dricka?
Vinbanken
Årets första kräftskivor är redan avverkade. Det som står på bordet brukar ofta vara snaps, men även vin passar överraskande bra till kräftor.
DRYCK TILL KRÄFTOR
Vin till svamprisotto - tips på tre viner
Vinbanken
Risotto med svamp är minst sagt en trendrätt, och det går att göra så otroligt många olika varianter på rätten. Vi har samlat ett antal vintips.
VIN TILL SVAMPRISOTTO
Kantarellpizza bianco med pecorino
Vinbanken
Om du skulle bli sugen på att knåpa ihop en egen pizza med vit botten och som toppas med kantareller, så har vi receptet för dig.
RECEPT OCH VINTIPS
Vinköplistan 32 - vitt vin som går att lagra
Vinbanken
I vinköplistan den här veckan hittar vi bland annat ett vitt min med fin lagringspotential. Vi hittar även tre röda viner.
VINKÖPLISTAN
Tillfälligt sortiment 12 augusti
Christian Stojkovic har testat vinerna som lanseras i tillfälligt sortiment på Systembolaget 12 augusti och han har sina favoriter klara för sig. Håll bland annat utkik efter ett spanskt vitt vin som får fyndstämpel av Christian. Recensioner, betyg och mycket mer hittar du nedan.
VITA OCH MOUSSERANDE VINER
RÖDA VINER
Redaktionen tipsar
Nedan kan du hitta två viner som passar fint nu på sensommaren. Årgångchampagnen från Taittinger sticker ut både då det är ett oerhört prisvärt vin med fin lagringspotential. Chill Outs italienska blandning är ett prisvärt vin med tydliga toner av fläder.
Champagne Taittinger Brut Vintage – Giftbox 2015
Systembolaget
2015 var ett knepigt år för många champagnehus, men för Taittinger blev det ett lyckat sådant. Årgångschampagnen från Taittinger håller väldigt hög klass och har en riktigt fin lagringspotential.
BESTÄLL VINET HÄR
CHILL OUT
Catarratto Zibibbo Organic, 2021
Systembolaget
Direkt i doften möts man av tydliga flädertoner. I smaken kompletteras detta med en tydlig ton av citrus och sen avslutas det hela med en fin syra. Ett fruktigt och friskt vin som passar fint på sommaren.
BESTÄLL VINET HÄR
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar