Fyndpris! En äkta Barolo för under tvåhundringen! ++++ "Barolo lägger ribban högst i Piemonte. Nyheten Luna di Mezzanotte Barolo glittrar lite extra." - Aftonbladet, Juni 2022 Fredrik Schelin 15 poäng! Högklassigt vin! Mer än prisvärt! Munskänkarna, Maj 2022 | | | | Luna di Mezzanotte Barolo, DOCG 2018 | Artikelnummer: 53288 | Alkoholhalt: 14% | Volym: 750 ml | | Italien, Piemonte, Barolo | 189 kr | | | | Luna di Mezzanotte lanserade framgångsrikt en Barbera d'Alba under 2021 och under 2022 kom uppföljaren en Barolo DOCG 2017. Nu äntligen lanseras årgången 2018! Luna di Mezzanotte Barolo är gjort av 100% nebbiolo druvor. Vinet har en röd färg med tegelnyans. Doften är blommig med mörka bär, björnbär, rosor och viol, men har också toner av ek och torkade örter. Smaken är mycket nyanserad, med stor kryddighet, fatkaraktär, torkade körsbär, mogna jordgubbar inslag av tobak, earl grey-te och en behaglig strävhet. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. Det är vanligt att Baroloviner kan lagras under minst tio år. Barolo är en liten by och en DOCG i regionen Piemonte i nordvästra Italien som värnarom sitt goda rykte genom att aldrig under några omständigheter fuska med hantverket. Här äter och dricker man gott! Piemonte bjuder in till smakrik och vällagad mat enligt traditionen. Därmed gör detta vin succé på smaklökarna tillsammans med en maträtt som tryffelrisotto. Gott till Luna di Mezzanotte Barolo är också färska, italienska charketurier och lite ost eller till en av italiens favoriträtter Ossobuco | | | | REKOMMENDERAT RECEPT | Krämig tryffelrisotto med krispig svamp | | | | | Steg 1: Risotto: Koka upp vatten och buljong i en kastrull och håll buljongvattnet varmt. Steg 2: Hetta upp olja i en stekpanna. Tillsätt risottoriset och fräs under omrörning tills riset blir blankt. Tillsätt vitt vin och låt vinet koka in i riset. Tillsätt ca 2 dl buljong åt gången och rör sakta tills all vätska absorberats innan ny buljong hälls på. Rör ofta så att den rätta krämigheten kommer fram. Steg 3: Riv osten fint på ett rivjärn och lägg åt sidan. Steg 4: Svamp: Dela svampen, skala och riv vitlök samt finhacka persiljan. Hetta upp smör i en ny stekpanna och stek svampen med vitlök och hälften av persiljan så att svampen blir krispig. Smaka av med salt och peppar. Steg 5: Risotto: Tillsätt riven ost och smör till risotton, blanda om väl och smaka av med salt, peppar och tryffelolja. Lägg upp risotton och toppa med den krispiga svampen och resten av persiljan. Servera med ruccolasallad vid sidan av. | | | | Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns. Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete. Detta är en annons från importören NIGAB. | | | |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar