26 augusti 2022

Familjevingård i Piemonte lanserar nyhet på Systembolaget! Luca Bosio Barbera d'Asti är Piemonte på riktigt | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
En Barbera d'Asti som är Piemonte på riktigt!
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Tips från redaktionen
Ett spännande rött italienskt vin på Systembolaget som med den sammetslena smaken stannar kvar länge i munnen. Vinet är en ljuvlig kompanjon till det italienska kökets alla delikata smaker.
Luca Bosio
Barbera d'Asti, 2021
Artikelnummer: 56664
Alkoholhalt: 14 %
Volym: 750 ml
Italien, Piemonte, Barbera d'Asti
119 kr
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET

Intensitet

Strävhet

Syra

Nöt

Lamm

Fläsk

Luca Bosio Barbera d'Asti 2021, utmärkt till italienska delikatesser!
Luca Bosio Barbera d'Asti är Piemonte på riktigt. Ett premiumvin vars druvor omsorgsfullt skördats från Luca Bosios egna vingårdar för att sedan vinifieras i vineriet som är omgivet av vingårdarna.

Detta innebär att frukten knappt behöver transporteras och resultatet blir ett elegant och smakrikt vin med smaker av björnbär, skogsbär, röda körsbär och choklad. Den sammetslena smaken stannar kvar länge i munnen och vinet är en ljuvlig kompanjon till det italienska kökets alla delikata smaker. Tänk en krämig lasagne, pizza i alla dess former, en härlig pasta bolognese eller varför inte en Osso buco?

Druvorna för detta vin kommer från vingårdar som ligger i byarna Castagnole Lanze och Costigliole d'Asti, på 200 till 300 fot över havet. Medelåldern på vinstockarna är 25 år och de odlas i kalkrik lerjord. Efter skörden pressas druvorna och musten jäser i temperaturkontrollerade ståltankar. Skalmaceration sker under 6 dagar och sedan tillbringar vinet 4 månader i ekfat innan det buteljeras.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Viner från en familjegård som har gått i arv i generationer
I hjärtat av Langhe, Piemonte, sydväst om Milano finner vi familjegården Luca Bosio som ligger inbäddat mellan de historiska vingårdarna som omger vineriet. Här har familjen Bosio skördat druvor och tillverkat vin sedan 1967, alltid med en djup respekt för naturen och en önskan att hela tiden höja kvalitetsnivån.

Det hela började 1967 när Egidio och Angela Bosio började odla vin i pittoreska Santo Stefano Belbo och har sedan dess gått i arv från generation till generation. Idag är det den talangfulla sonsonen Luca Bosio som förvaltar egendomen och han gör det med bravur.
HÄR KAN DU BESTÄLLA VINET
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Sigva AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar