12 augusti 2022

På jakt efter skogens guld

De bästa recepten på nätet just nu

Bästa recepten med kantareller just nu

Finns det någon period på året som är lika rolig rent kulinariskt som hösten? Det handlar om både svamp och skaldjur under den här tiden på året, och det finns inget stop för vad man kan göra med alla råvaror som är som bäst under hösten.

Vi har därför samlat de allra bästa recepten med kantareller. Håll bland annat utkik efter kantarellpizzan som matkreatören Adrian Cederlund ordnat ihop.

Smaklig spis!
Altos de Torona
Albanta Albariño, 2021
Artikelnummer: 71071
Alkoholhalt: 13%
Volym: 750 ml
Om du ska dricka vin till kantareller så bör du alltid utgå ifrån vilken typ av kantarellrätt du ska äta. Ett albarino-vin brukar vara ett säkert kort, men om du vill ha en ännu fylligare karaktär kan du alltid välja ett chardonnay. Om du vill ha ett rött vin så är en barbera eller barolo fina val. Här väljer vi ett prisvärt albarino med fruktig karaktär och väldigt trevliga syror. Ett fint vin som passar till framförallt kantarellsoppa men funkar även till kantarelltoast.
144 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Kantarellpizza bianco med pecorino
Vinbanken
En pizza med vit botten som toppas med kantareller och härlig pecorino. Matkreatören Adrian Cederlund har tagit fram ett perfekt recept nu till hösten. Dessutom finns ett vintips med.
KANTARELLPIZZA
Krämig kantarellsoppa med massor av smak
Coop
En krämigkantarellsoppa utan vin men som ändå smakar otroligt mycket. Soppan funkar alldeles utmärkt både som lyxig förrätt men även som huvudrätt. En enkel soppa som går snabbt att göra.
KANTARELLSOPPA
Hur steker man kantareller?
SvD
För nybörjaren är det kanske inte så enkelt att veta hur man ska steka kantareller för att få dem perfekta. Det finns fällor man riskerar att gå i.
ARTIKEL
Kantarellpasta med gremolata
Tasteline
Smörstekta kantareller ihop med en god pasta är aldrig fel. Om du är stressad efter jobbet eller bara är sugen på något extra gott, så är detta rätten för dig.
KANTARELLPASTA
Crepes med kantarellstuvning
Arla
Det här receptet går att göra med både kantareller men även med annan svamp. En ganska matig rätt som smakar väldigt mycket.
CREPES
Klassisk kantarelltoast
Tasteline
Det här kan nog vara den enklaste, godaste och mest fantastiska hösträtten som finns. Tänk dig själv smörstekta kantareller på en fin bit krispigt bröd. Kan inte bli fel.
KANTARELLTOAST
Kantarellpaj
Arla
En fräsch och god paj där cheddar och kantareller samspelar på ett fantastiskt fint sätt. Servera gärna med en enkel sallad som höjer smakerna ännu mer.
KANTARELLPAJ
Quesadillas med kantareller
Ica
Quesadillas som fylls med kantareller, salladsläk och babyspenat. Superenkelt, supergott, superhöstigt. Missa inte det här smakrika receptet.
QUESADILLAS
Vinbanken tipsar
Om du kanske blir sugen på en annan typ av vin till kantareller än det som du hittade högst upp i Vinbrevet så har vi samlat en hel drös viner i artikeln nedan. Allra längst ner hittar du även ett vintips på ett somrigt vin där man får mycket vin för pengarna.
Goda viner till kantareller - både vita och röda
Vinbanken
det går både att dricka rött och vitt vin till kantareller. Här har vi samlat en del vintips till olika typer av kantarellrätter.
LÄS MER
CHILL OUT
Catarratto Zibibbo Organic, 2021
Systembolaget
Ett prisvärt vin som redan i doften bjuder på toner av fläder. Detta toppas sedan med en bra syrlighet som gör det rejält somrigt.
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar