15 januari 2023

Vinbrev 2 | Topp 10 röda viner just nu

Oberoende vinskribenter på nätet
J anuari är i mångt och mycket en månad där mycket handlar om väntan. Det känns lite som att det är stiltje efter en intensiv jul och att man går runt och väntar på ljusare tider ovh lite värme.

Men när det kommer till Systembolagets stora lanseringar i tillfälligt sortiment så kommer vi inte behöva vänta mycket länge till, för nästa vecka är lanseringarna tillbaka och vi kommer i vanlig ordning recensera och betygsätta vinerna. Den här veckan kommer du kunna läsa om vår stora genomgång av viner i beställningssortimentet där vi nu gått igenom vitt, rött och champagne, och utsett de största fynden där.

Trevlig läsning!
Jozo Glavas
Redaktionens tips - Ett av årets stora röda fynd från Montefalco
Som du kommer kunna läsa om nedan så har Christian Stojkovic gått igenom över tusen viner i Systembolagets beställningssortiment. Vi har vid flera tillfällen lyft Antonellis Montefalco Rosso som ett av de stora röda fynden i beställningssortimentet, då det är ett ursprung och ett vin som enligt oss förtjänar mer uppmärksamhet än vad det får.

Antonelli San Marco är en familjeegendom i Montefalco i Umbrien mitt i Italien och har länge legat i skuggan av mer kända Toscana. Montefalco är en vacker liten bergsby 45 km söder om huvudorten Perugia. Antonelli äger 170 hektar planterat med vin, olivlundar och skogspartier. Tidigt insåg Antonelli att ekologisk odling är framtiden och idag är samtliga 40 hektar vingårdar ekologiskt certifierade. För familjen Antonelli har det alltid varit naturligt att odla giftfritt och man är ett föredöme i Montefalco där flera kollegor vill praktisera på Antonelli för att lära sig mer om eko-jordbruk.
BESTÄLL VINET HÄR
Topp 10 bästa röda vinerna i beställningssortimentet
Vinbanken
Vilka är de största fynden bland de röda vinerna i beställningssortimentet? Vi har gått igenom många viner under året som gått och nu har vi hittat de mest prisvärda röda vinerna.
TILL LISTAN
Bästa champagnen i beställningssortimentet
Vinbanken
När vi ändå är i farten så kan vi tipsa om vilka som är de största fynden bland champagnerna i beställningssortimentet. För det går att hitta några riktigt bra champagner där.
TILL ARTIKELN
Vitt vin i beställningssortimentet - topplista
Vinbanken
Även bland de vita vinerna så har vi hittat de tio största fynden i beställningssortimentet. För det går att hitta några riktiga guldkorn om man beställer vin från Systembolaget.
TILL TOPPLISTAN
Vin till lasagne - tips på tre viner som höjer upplevelsen
Vinbanken
Lasagne sitter aldrig fel. Därför har vi tagit fram en lista på tre olika viner som enligt oss passar alldeles utmärkt till den smakrika italienska rätten.
VIN TILL LASAGNE
Korv stroganoff med äppelsallad och ris
Vinbanken
En klassisk rätt i en lite modern tappning. Det är vad matkreatören Adrian Cederlund bjuder på så här i januari. Klipp och vintips till rätten hittar du som vanligt i artikeln.
RECEPT OCH VINTIPS
Vinköplistan 2 - rött vin i magnumflaska
Vinbanken
Två röda och två vita viner hittar vi som vanligt i Vinköplistan, där vi bland annat tipsar om ett rött vin i magnumflaska. Alltid lika trevligt och roligt med magnumflaskor.
VINKÖPLISTAN
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar