22 januari 2023

10 roliga rätter med fokus på potatis!

De bästa recepten på nätet just nu

Potatis för hela slanten!

Om man tänker efter så finns det nog en anledning till att vi i Sverige älskar potatis. Det handlar inte enbart om att vi odlar ganska mycket potatis, utan det är nog för att det går att göra så otroligt mycket med potatis. Visste du att det till och med går att göra desserter där potatis är huvudingrediensen? Vi har samlat tio roliga rätter med fokus på potatis!
Redaktionens tips - Vin från Etna är veckans fynd i tillfälligt sortiment
Fredagen 20 januari väntar årets första lansering i det tillfälliga sortimentet på Systembolaget. Receptkorts samarbetspartner Vinbanken har i vanlig ordning testat alla nya viner och hittat flera prisvärda fynd som sticker ut. Här nedan kan du hitta ett så kallat vulkanvin från Etnas sluttningar.

Just vulkanvin har varit trendiga ett tag nu, och här får man ett vin som odlas på hög höjd längs med den aktiva vulkanen Etnas sluttningar. Att det odlas vid en vulkan ger ofta vinet en lite taskig och rökig karaktär som uppskattas enormt mycket av vinälskare. Det bästa av allt är att vulkanviner från Etna ofta passar till en rad med maträtter. Bland annat pizza med röd botten, lite kraftigare kötträtter och rätter med såser som har en hög syra. Det är med andra ord ett riktigt uppskattat och bra matvin som vi tipsar om den här veckan. Hela artikeln med recensioner hittar du här.
SE OM VINET FINNS I EN BUTIK NÄRA DIG
Lammstek med rostad potatis och sockerärtor
Vinbanken
Lamm och potatis är en fantastisk kombination. I den här rätten är det rostad potatis som serveras av matkreatören Adrian Cederlund.
RECEPT OCH VINTIPS
Smashed potatoes med parmesan och bacon
Recept
En otroligt god och trendig rätt som passar alldeles utmärkt både som tillbehör men även självt om man vill bjuda på något litet. Parmesanen och baconet lyfter rätten.
PARMESANPOTATIS
Plankstek
Ica
Finns det någon rätt som osar svenskt folkhem lika mycket som plankstek. Det bästa är att man kan byta ut råvarorna beroende på tycke och smak. Men potatismoset måste vara där.
PLANKSTEK
Fyllningar till bakad potatis
Zeinas kitchen
Att fylla bakad potatis med olika röror är både enkelt och otroligt gott. Om man tröttnat på de klassiska rörorna så kanske man vill testat något nytt. Vad sägs om en tacovariant?
TIPS PÅ FYLLNINGAR
Hemmagjorda pommes
Köket
Pommes är alltid ett säkert kort som tillbehör till huvudrätten. Om man dock har tröttnat på pommesen som man köper så är det busenkelt att göra egna pommes.
POMMES
Krämigt och gott potatismos
Ica
Om man inte vill ha pommes så är potatismos ett minst lika säkert kort. Det finns flera varianter man kan göra för att få ett krämigt och gott mos.
POTATISMOS
Potatisklyftor med bacon och avokado
Recept
Rejält kryddade potatisklyftor som gratineras krispiga i ugnen och som sen toppas med krispigt bacon och en fräsch avokadosås.
POTATISKLYFTOR
Potatisbullar med stekt bacon och broccoliblommor
Tasteline
En nostalgitripp till skolmatsalen när det serverades potatisbullar med lingonsylt. i det här fallet får du bacon och broccoli istället.
POTATISBULLAR
Potatis- och mandelkaka
Recept
En god och enkel kaka med smak av citron och som går att serveras med vispgrädde och fruktsallad. Vem har sagt att potatis inte funkar i desserter?
RECEPTET
Potatismunkar
SVT
Goda och smakrika munkar gjorda på potatis. Man får en fin deg som man friterar och som man sedan serverar med lite bär och glass. Otroligt gott!
POTATISMUNKAR
Vinbanken tipsar
Den här veckan tipsar Vinbanken om ett fantastiskt prisvärt vin som går under namnet "Burger Wine". Vinet imponerade så pass mycket på Vinbankens redaktion att de hade med det i sin artikel "Vin till burgare". Ett stort fynd för 91 kronor som imponerar på alla plan.
Burger Wine
2019
Artikelnummer: 56045
Alkoholhalt: 13%
Volym: 750ml
Ett fint fruktigt och medelfylligt vin som bjuder på en hel del körsbär, peppar och choklad. Riktigt fint och prisvärt vin på den ovanliga druvan bobal.
91 kr
BESTÄLL VINET HÄR
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar