26 januari 2023

Pablo Claro, en smakrik & kryddig nyhet! | Naturvin för endast 109 kr | Vininformation

Mat- & vintips på nätet!
FRÅN VINGÅRD TILL BORD!
KAN BESTÄLLAS HÄR!
Ett vin tillverkat i harmoni med naturen
På var och varannan restaurang och vinbar hittar man naturviner idag. Den här supertrendiga vinmakarfilosofin, som startade som en rebellisk rörelse av unga vinmakare i Beaujolais på 1960-talet, har sedan vuxit sig stor och tagit vinjournalister & sommelierer med storm.

Från prisbelönta vinproducenten Dominio de Punctum lanseras nu Pablo Claro, ett fruktigt naturvin gjort på biodynamiskt och ekologiskt odlade druvor från ägarens privata vingård.

"Pablo Claro är vår Special Selection, vars druvor vi valt ut med största noggrannhet för att uppnå det allra bästa resultatet. Vi på Dominio de Punctum har gemensamt femton års erfarenhet av ekologisk och biodynamisk odlingsteknik och vi driver en av Spaniens främsta ekocertifierade vingårdar." – Ruth Fernández Cifuentes,
vinmakare.


Naturviner är gjorda med minimal mänsklig påverkan och med så få tillsatser som möjligt. Växtplats och druva ska kännas i vinets smak och karaktär. Resultatet blir pigga och intensiva viner – helt i harmoni med naturen.
Pablo Claro
Tempranillo & Petit Verdot, 2021
Artikelnummer: 59612
Alkoholhalt: 13,5 %
Volym: 750 ml
Spanien, Kastilien-La Mancha
109 kr

Fågel

Nötkött

Vegetariskt

Pablo Claro, en kryddig nyhet!
Vinmakaren Ruth Fernández Cifuentes har valt att arbeta med en unik druvsammansättning av tempranillo och petit verdot som skördats på natten och sedan fått jäsa naturligt. Tempranillo är, som känt, en legendarisk druva från Spanien som bridrar med frukt och komplexitet. Petit verdot, med sin kryddighet och toner av mörka bär, kommer ursprungligen från Bordeaux där den odlas i mindre kvantiteter. Tillsammans ger de intensiva, fruktiga och kryddiga viner med toner av björnbär, mörka körsbär, plommon, rostat kaffe och örter.

Serveringstips: Korka upp Pablo Claro vid 16–18°C till kycklingpaella, smakrika vegetariska rätter, tapas eller ett gäng härliga ostar och brioche-bröd.

Namnet Pablo Claro är starkt knutet till familjen då det är uppkallat efter den första medlemmen i den här generationen av vingårdsägare. Det här spanska naturvinet representerar tradition och historia med moderna medel för ett hållbart jordbruk.
KAN BESTÄLLAS HÄR!
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Giertz Vinhandel AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar