20 januari 2023

Burger Wine - ett självklart val till burgaren! | Vininformation

VINTIPS I SAMARBETE MED VINBANKEN
Burger Wine

– Ett självklart val till burgaren!
KAN BESTÄLLAS HÄR!
Redaktionen rekomenderar
"Det här vinet är gjort på den intressanta druvan bobal och kan inte klassas som annat än fynd. För 91 kronor så är det bara att klicka hem någon eller några flaskor och njuta av det till en klassisk cheeseburgare från din lokala burgarrestaurang. Du kanske rentav kommer hitta ett nytt husvin."
Burger Wine
2019
Artikelnummer: 56045
Alkoholhalt: 13 %
Volym: 750 ml
Spanien
91 kr
KAN BESTÄLLAS HÄR!

Fyllighet

Strävhet

Syra

Burger Wine - best enjoyed together with... BURGERS!
Burger Wine är utformad för att passa en smakrik hamburgare med klassiska tillbehör. Ett torrt, stramt och medelfylligt vin av druvan Bobal, med stor fräschör och söt frukt av körsbär, blåbär och tranbär. Smaken lyfts av en integrerad tanninstruktur med nyanserat fatade toner och kryddig, örtig underton.

Bobal är en uppskattad spansk druvsort med näst flest planteringar efter Tempranillo. Viner från denna mörkskaliga druva brukar te sig fräscha med bra syra och lägre alkohol. Burger Wine är ett torrt, stramt och medelfylligt vin med stor fräschör, söt frukt och modest alkohol. Avslutet är torrt med en ton av mineralitet och saltstänk.

Hamburgare är en klassiker som tillsammans med vin ger härliga smakkombinationer – sälta från bland annat bacon och köttet balanserar beska och strävhet i vinet liksom fetare såser och ost. Däremot kan sötma från stekt lök förstärka upplevelsen av syrlighet och beska i vinet, något som sallad och tomat också bidrar med. Andra hårda attribut i vin såsom hög alkohol blir också mer framträdande av grönsallad, liksom kryddhetta.

2019 i Spanien var en tuffare årgång för vinrankorna än den mer generösa 2018 som bjöd på stor produktion. Även om 2019 var en årgång med bra väderförhållanden gjorde torka och oregelbunden blomning att klasar och druvor blev glesare och mindre. Detta resulterade i ett lägre skördeuttag med naturligt hög koncentration och intensitet. Många vinmakare och konsulter runt om i landet hävdar att årgångens kvalitet är den bästa på 10-15 år.
KAN BESTÄLLAS HÄR!
REKOMENDERAT RECEPT
Smash högrevsburgare med tryffelmajo

20 min

Lättlagad

5 / 5

4 portioner
INGREDIENSER
Hamburgerbröd 4 st (en förpackning)
Högrevsfärs 750 g
Hamburgerost (cheddar) 8 skivor
Salt & peppar Ett par nypor
Karamelliserad lök
Gul lök 2 st
Strösocker 1 msk
Salt Ett par nypor
Tryffelmajo
Majonnäs 1,5 dl
Tryffelolja 0,75 msk
Vitvinsvinäger 3 krm
Salt & peppar Ett par nypor
INSTRUKTIONER
Steg 1: Blanda alla ingredienserna till tryffelmajon och ställ åt sidan.

Steg 2: Stek löken i en klick smör tills den har fått fin färg. Tillsätt socker och salta löken och stek i 1-2 minuter till.

Steg 3: Dela färsen i 8 bitar och gör försiktigt 8 bollar. Se till att inte krama och pressa färsen för hårt. Salta och peppra.

Steg 4: Stek bollarna i lite olja på hög värme. Pressa ner bollen så att den blir platt och låt den steka i 2-3 minuter, eller tills du ser att kanterna börjar bli bruna. Vänd på burgarna och lägg på en skiva ost på varje. Stek i ca 2 minuter till.

Steg 5: Rosta bröden. Bre tryffelmajo på båda bröden och lägg därefter 2 burgare på botten. Toppa med den karamelliserade löken och brödlocket.

Steg 6: Ditt mästerverk är redo att serveras!
KAN BESTÄLLAS HÄR!
Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns. Vi vill ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recept.

Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget. Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.

Detta vintips är en annons från Receptkort som sponsras av importören Solera Spirits and Beers AB.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar