6 januari 2023

10 goda recept gjorda på rester

De bästa recepten på nätet just nu

Vad ska jag göra med alla rester?

Vi har just lämnat en av de mest intensiva perioderna bakom oss och kanske har det blivit en hel del matsvinn. För det brukar det ofta bli efter jul och nyår. Just därför har vi samlat tio rätter som passar alldeles utmärkt om du har mat över och inte vet vad du ska göra av den. Om det blir lite potatismos över, varför inte slänga ihop en fiskgratäng. Om det blir lite falukorv över, varför inte göra en pasta dagen efter. Tio rätter gjorda på rester, även två efterrätter hittar du.

Smaklig spis!
Redaktionens tips - Det mest prisvärda vita vinet 2022
Vi är på ständig jakt efter fynd. Den här veckan tipsar vi om det som vi anser är det mest prisvärda vita vinet i Systembolagets beställningssortiment 2022. Det är ett speciellt spanskt vin med en speciell historia bakom sig. Familjen Pérez har en lång historia som vinodlare men det var först på tidigt 2000-tal som man började gör eget vin. Man lägger stor vikt vid att lyfta enskilda vingårdslägen och är måna om att arbeta med regionens särart och kvalitetspotential. El Muelle de Olaso är gjort efter den kostsamma och arbetskrävande asaleo-metoden där man låter druvorna torka 6-8 timmar innan de transporteras till vineriet för att pressas.

Läs hela listan över de bästa vita vinerna här.
BESTÄLL VINET HÄR
Pastagratäng med falukorv och brysselkål
Landleys kök
Om du har lite pasta, lite falukorv och kanske lite grönsaker över så är det busenkelt att slänga ihop en god pastagratäng med massvis av smak.
PASTAGRATÄNG
Rester från tacofredagen - fixa en tacolåda
Köket
Om du har en hel del mat över från fredagens tacos så kan du smidigt slänga ihop allt som blev över till en god tacolåda. Uppskattat av både stora och små.
TACOLÅDA
Fiskgratäng
Ica
Är det lite potatismos över från middagen i går? Släng det inte, lös en smakrik fiskgratäng istället. Enkelt, gott och framförallt får du en extra rätt.
FISKGRATÄNG
Krämig pasta med julskinka
Vinbanken
Nu är det kanske för sent men om du har lite julskinka över så kan du göra en krämig pasta av den. Du kan även lägga till övriga rester i den.
KRÄMIG PASTA
Pizzatortillas
Arla
En råvara som väldigt ofta blir över och som man inte alltid vet vad man ska göra med är ost. Nästa gång du får lite ost över, gör smarriga pizzatortillas.
PIZZATORTILLAS
Karré i pitabröd
Allt om mat
Har du kanske lite kött, lite bröd och lite grönsaker som du inte vet vad du ska göra av? Då kan du göra en enkel hemmagjord kebab.
KARRÉ I PITABRÖD
Potatissallad med zucchini
Landleys kök
Här har vi verkligen en superenkel rätt som består av i princip det du hittar bland resterna. Släng ihop en god potatissallad med massvis av rotfrukter.
POTATISSALLAD
Mustig gryta på veckans rester
Landleys kök
Om du är sugen på en rejält mustig gryta så kan du alltid använda dig av dina rester. För tro oss när vi säger att det blir en otroligt god rätt i slutändan.
MUSTIG GRYTA
Cheesecake med pepparkaksbotten
Recept
En sak som du kanske har över efter julen är pepparkakor. Och om du tröttnat på att äta dem som de är, så kan du göra en cheesecake med pepparkaksbotten.
CHEESECAKE
Pepparkaksglass med smetana och nötter
Recept
Om du inte vill ha cheesecake så kan du alltid göra en egengjord pepparkaksglass som påminner lite om sandwich. Krämigt och gott!
PEPPARKAKSGLASS
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar