7 januari 2023

Vinbrev 1 | Topp 10 bästa vita vinerna just nu

Oberoende vinskribenter på nätet
N ytt år, nya möjligheter, nya viner. Även om 2022 blivit till 2023 så är sig mycket likt hos oss på Vinbanken. Vi kommer även fortsättningsvis recensera och betygsätta både nya som gamla viner för att kunna ge dig som prenumerant de allra bästa oberoende vintipsen.

Och vi rivstartar året med en rykande färsk topplista över de tio bästa vita vinerna som går att beställa. Christian Stojkovic har hittat några riktiga fynd i beställningssortimentet. Du kan även läsa Elke Jungs tre tips på röda viner som kostar under 110 kronor. Sen kan du även få reda på vad som är orsaken till att Systembolaget efter 1 januari har något udda priser.

Trevlig läsning!
Jozo Glavas
Redaktionens tips - Mest prisvärda vita vinet 2022
Som vi nämnde ovan så har Christian Stojkovic gått igenom de vita vinerna i beställningssortimentet och hittat de största fynden. På förstaplatsen hittar vi ett vin som verkligen sticker ut. Så här skriver Christian Stojkovic om vinet:

Den spanska vinnäringen har under det senaste årtiondet gått igenom en fantastisk utveckling där mycket har kretsat kring vad som händer i norra Spanien. Här har vi en energiladdad sydspanjor som förutom att den är smakmässigt superimponerande också står för en rejäl dos nyhetsvärde. Den klassiska sherrydruvan palomino fino utgör basen men här kommer den buteljerad i en helt annan skepnad än som en fortifierad sherry.

Familjen Pérez har en lång historia som vinodlare men det var först på tidigt 2000-tal som man började gör eget vin. Man lägger stor vikt vid att lyfta enskilda vingårdslägen och är måna om att arbeta med regionens särart och kvalitetspotential. El Muelle de Olaso är gjort efter den kostsamma och arbetskrävande asaleo-metoden där man låter druvorna torka 6-8 timmar innan de transporteras till vineriet för att pressas.
BESTÄLL VINET HÄR
Topp 10 bästa vita vinerna i beställningssortimentet
Vinbanken
Hela Christians lista över de bästa vita vinerna som går att beställa. Om du inte är sugen på El Muelle så finns det gott om andra alternativ.
TILL LISTAN
Udda priser på Systembolaget - här är orsaken
Vinbanken
Har du märkt att viner som tidigare kostade 99, 109 eller 79 nu kostar 101, 111 och 81? Vi har tagit reda på orsaken till de något udda priserna på vin.
TILL ARTIKELN
Tre goda röda viner under 110 kronor
Vinbanken
Januari är känd som årets fattigaste månad. Om man då är ute efter viner i budgetklassen så har Elke Jung hittat tre riktigt bra röda viner för under 110 kronor.
TILL LISTAN
Vin till pizza - tips på fem viner som höjer matupplevelsen
Vinbanken
När man blir sugen på en riktigt god napolitansk pizza så vill man kanske ha ett glas vin till. Vi har därför listat fem viner som verkligen passar till pizza.
VIN TILL PIZZA
Då lanseras nya viner på Systembolaget 2023
Vinbanken
När exakt lanseras påskölen? När är årets första lansering i tillfälligt sortiment? När uppdateras det fasta sortimentet? Vi har samlat de viktigaste lanseringsdatumen.
VIKTIGA DATUM
Vinköplistan 1 - trettondagsfestliga viner
Vinbanken
Elke Jung har grävt och hittat fyra viner som passar utmärkt till trettondagen. Och det bästa av allt är att de är i olika prisklasser och håller riktigt hög klass.
VINKÖPLISTAN
Vinbanken är en nyhetssajt och kunskapsbank som vill hjälpa dig som konsument att hitta de rätta vinerna för dig och ditt tillfälle. Hos Vinbanken ska du kunna hitta nyheter, trender och upptäcka smakkombinationer som du inte trodde fanns.

Vinbanken bevakar alla produkter i Systembolagets sortiment. Vi tipsar endast om viner som du kan köpa via Systembolaget. Vinbanken och Systembolaget har inget kommersiellt samarbete.
Vinbanken i Sverige AB
Birger Jarlsgatan 58
114 29 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Vinbanken? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar