27 januari 2023

Franska kvalitetsbubblor i exklusiv kylbag! - Vininformation

Frankrikes bäst bevarade hemlighet nu i Sverige
Franska kvalitetsbubblor i exklusiv kylbag
Man kan tro att fransmännen håller sig till Champagne, eller möjligtvis en crémant om nöden kräver. Men faktum är att ett av Frankrikes mest köpta bubbel sedan decennier - Café de Paris - bjuder på hög kvalitet för ett betydligt mer lättsmält pris.

Strax utanför Bordeaux har man tillverkat Café de Paris Blanc de Blanc brut sedan 1907 (namnet kom till först 1967), men det betyder inte att man knusslat till det i onödan. Här är ledorden avslappnat, socialt, trevligt och med en flärd av den Parisiska livsstilen. Trots sitt ringa pris på 89kr bjuder vinet på en ren, frisk och fruktig upplevelse helt fritt från oangenäma bismaker som man annars kan hitta hos mousserande viner i de lägre prisklasserna.

Bubblet är lättdrucket med en fräschör av citrus och blommor, rent och friskt med fina små bubblor. Inlindat av en torr sötma som är precis lagom utan att varken kännas för syrlig eller sötsliskig. Det är inte ett vin som kräver tid & utrymme med sin komplexitet - men det är heller inte tanken.

Det här är helt enkelt bubblor som är otroligt lätta att gilla och som ska avnjutas lite sådär ledigt och charmant. Precis rakt upp och ner som det är, eller med tilltugget och bästa vännen påväg till teatern eller bistron på hörnet. För nog kan vi alla behöva lite mer Paris i vardagen.

Café de Paris kommer med en exklusiv kylpåse som man med fördel kan använda om och om igen.
Café de Paris Brut
Ursprung: Frankrike
Artikelnummer: 59638
Alkoholhalt: 11.5%
Volym: 750 ml
Pris: 89 kr
Importör: Terrific Wines AB
Copyright © 2023 myTaste

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar