13 januari 2023

10 billiga men makalöst goda rätter till helgen

De bästa recepten på nätet just nu

Billigt och gott!

Man kan ju inte lyxa till det varje dag. Ibland är man sugen på något snabbt, enkelt och billigt. Men det betyder inte att man för den delen måste rucka på det kvalitativa och goda kring maten. Vi har därför samlat några klassiska svenska rätter som är väldigt snälla mot plånboken, men som ändå kommer imponera på middagsgästerna.

Smaklig spis!
Redaktionens tips - Ett av årets stora röda fynd från Montefalco
I en oberoende artikel listade sommeliern och vinskribenten Christian Stojkovic de tio största fynden bland de röda vinerna som finns i Systembolagets beställningssortimentet. Och i den listan återfanns det här vinet från hjärtat av Italien, som ett av de absolut största röda fynden. Hela listan kan du hitta här.

Antonelli San Marco är en familjeegendom i Montefalco i Umbrien mitt i Italien och har länge legat i skuggan av mer kända Toscana. Montefalco är en vacker liten bergsby 45 km söder om huvudorten Perugia. Antonelli äger 170 hektar planterat med vin, olivlundar och skogspartier. Tidigt insåg Antonelli att ekologisk odling är framtiden och idag är samtliga 40 hektar vingårdar ekologiskt certifierade. För familjen Antonelli har det alltid varit naturligt att odla giftfritt och man är ett föredöme i Montefalco där flera kollegor vill praktisera på Antonelli för att lära sig mer om eko-jordbruk.
BESTÄLL VINET HÄR
Korv stroganoff med äppelsallad och ris
Vinbanken
En favorit i de flesta svenska hem, och det bästa av allt är att det inte krävs alls mycket för att slänga ihop den här rätten. Några få råvaror och du har en imponerande rätt.
KORV STROGANOFF
Klassisk raggmunk med stekt fläsk
Ica
När man gick i skolan så var kanske inte raggmunk favoriten, vilket är något man nu i efterhand ångrar. För det är så otroligt gott. Med frasigt fläsk och lite lingon bredvid.
KLASSISK RAGGMUNK
Ärtsoppa med rimmat fläsk
Arla
Det finns nog ingen klassisk svensk rätt som har ett så oförtjänt dåligt rykte som ärtsoppa. Om man ger det en ärlig chans så inser man hur makalöst gott det är.
ÄRTSOPPA
Pommes med grillad korv
Tasteline
En rätt som garanterat kommer göra succé både hos de stora och små. Pommes och grillad korv slår väldigt sällan fel. När man inte orkar stå i köket i flera timmar.
POMMES MED GRILLAD KORV
Spagetti bianco
Köket
Enkel spagettirätt med några få råvaror som man ofta har hemma. Krävs inte alls mycket och du har en färdig rätt på ungefär 15 minuter.
SPAGETTI BIANCO
Enkel och krämig tomatsoppa
Landleys kök
När det är minusgrader ute så passar en värmande, krämig tomatsoppa alldeles utmärkt. En favorit hos många svenskar året om.
TOMATSOPPA
Köttfärslimpa med gräddsås
Ica
Det finns en anledning till att köttfärslimpa är populärt i stora delar av världen, inklusive Sverige. Otroligt gott och enkelt att laga.
KÖTTFÄRSLIMPA
Potatis- och purjolökssoppa
Tasteline
En annan värmande och smakrik soppa är denna potatis- och purjolökssoppa. Buesenkel att slänga ihop dessutom.
POTATISSOPPA
Chocochock muggkaka
Arla
En variant på enkel kladdkaka som du tillagar i mikron. Roligt, krämigt och massvis med choklad. Snacka om succé bland både stora och små.
MUGGKAKA
Smal creme brûlée
Arla
Vi avslutar den enkla och billiga middagen med en klassisk crème brulée gjord på gammaldags mjölk. En dessert som nästan aldrig slår fel.
CREME BRULEE
Receptkort bevakar de bästa och mest aktuella recepten på nätet. Vår ambition är att göra de mest populära recepten tillgängliga för fler. Vi vill även ge dig som matälskare inspiration och tips på passande dryckeskombinationer ihop med recepten.

Hos Receptkort ska du kunna hitta nyheter, trender och uppleva smaker som du trodde inte fanns.
Receptkort bevakar även alla produkter i Systembolagets sortiment tillsammans med sin samarbetspartner Vinbanken. Ihop tipsar vi endast om viner och drycker som du kan köpa via Systembolaget.

Receptkort och dess samarbetspartners har inget kommersiellt samarbete med Systembolaget.
Receptkort Sverige AB
BOX 92001
120 06 Stockholm
Se webbversion av mailet
Vill du inte längre få nyhetsbrev av Receptkort? Avregistrera dig här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar